fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

E-mail Marketing Nedir?

e-mail marketing nedir

Herkese merhaba,


E-ticaret yapmak isteyen ya da günümüzde tüm işini dijitalde büyütmek isteyen tüm girişimcilerin birçok pazarlama kanalından faydalanması gerekmektedir. Artık tüketiciler tercih ettikleri markalarla iletişim halinde olmak istiyorlar. Bundan dolayı tüketici ile iletişim halinde olmak müşterilerde marka bağlılığı oluşturuyor ve markanızdan alışveriş yaptıkları zaman kendilerini daha çok güvende hissetmesini sağlıyor. Müşterilerinizle iletişim ve etkileşim halinde olmak için ne kadar popüler olursa olsun sadece sosyal medya platformları üzerinden etkileşim yeterli olmayacaktır.
Müşterilerinizin kendini özel hissetmesi için ve size bağlılığını artıracağını düşündüğümüz pazarlama kanallarından biri olan e-mail marketing yani e-posta pazarlamasını tercih etmenizi öneririz.
E-ticaret firmanızın satışlarını arttırmak istiyorsanız ve e-posta pazarlaması ile doğru orantılı bir büyüme kaydetmek için hazırsanız sizler için araştırdığımız ve derlediğimiz bilgileri yazımızın devamında inceleyebilirsiniz.

e-mail marketing

E-mail Marketing Nedir?

E-mail marketing yani e-posta pazarlaması, kısaca işletmenizin ürünlerini veya hizmetlerini tanıtmak için kullanılmaktadır. Doğrudan pazarlama aracı olmanın yanı sıra dijital pazarlamanın da güçlü bir pazarlama kanalıdır. Firmalar veya kişiler ürün ve hizmetlerini pazarlamak amacıyla mesajlarını, tanıtımlarını, kampanyalarını belirli bir hedef kitleye e-posta yolu ile gönderebilmektedir.

E-posta pazarlama; birçok sosyal platform aracılığıyla yapılan ve e-ticaret pazarlamasını da kapsayan internet pazarlaması olarak tanımlanabilir.

Daha önce yada yeni, sitenize kaydolan müşterilerinizin e-posta adreslerine doğrudan mail göndererek markanızla etkileşimini sağlayabilir, müşterinizin dikkatini çekebilirsiniz. Müşterilerinize kutlama, kampanya veya duyuru mailleri gönderebilir, markanızı tekrar tercih etmesini sağlayabilirsiniz.

eposta

E-mail Marketing Nasıl Yapılır?

E-mail marketing yapmak aslında çok kolaydır. E-mail marketingin diğer pazarlama yöntemlerinden farkı ise müşterinize özel olmasıdır. Müşteri odaklı özel ve kampanyalı içerikler oluşturmak müşterinizi özel hissettirir. Arada ki güven duygusunu arttıracak ve size bağlı bir müşteri kazanmış olursunuz. Bundan dolayı müşteri kitlenizi iyi bir şekilde analiz ederek onların nelere ilgi duyduklarını ve yönelimlerine göre özel içerikler oluşturabilirsiniz. 

E-mail marketing (e-posta pazarlaması) nasıl yapılır kısaca ele almak gerekirse ;

Hedef Kitlenizi Belirlemelisiniz ; ilk olarak yapmanız gereken hedef kitlenizi belirmenizden geçiyor. Doğru hedef kitleye ulaşmalısınız. Kullanıcı datanızı oluşturduktan sonra gönderim yapacağınız kitleyi iyi analiz etmeli; ürün veya markanızın amacına hizmet edecek izinli e-posta listeniz için detaylı bilgiler elde etmelisiniz. Markanızın stratejisine göre elde edeceğiniz; cinsiyet, yaş, doğum tarihi, eğitim durumu gibi demografik bilgiler ile özel hedef gruplarına gönderimler yaparak müşteriye ilgi alanından, doğru içerikle yaklaşıp başarınızı arttırabilirsiniz.

Kullanıcılara Özel İçerikler Oluşturun ; kullanıcılarınızın kendilerini özel hissetmesi ve markaya bağlılıklarını arttırmamız gerektiğini vurgulamıştık. Kullanıcılarınızı gruplara bölebilir ve her bir kullanıcı grubuna farklı e-postalar gönderebilirsiniz. Kişiye, firmaya özel doğum günü ve özel gün, e-postaları atmanız sizin markanıza değer kazandırıcak ve müşteri bağlılığını arttırıcaktır.

Sade Ve Anlaşılır İçerikler Üretin ; e-mail marketing(e-posta pazarlaması) yaparken e-posta içeriklerinizi kullanıcılarınızı sıkmayacak şekilde hazırlamalısınız. Sade ve anlaşılır bir dil kullanımı okuyucuların ilgisini artıracaktır.

Geri Dönüşleri Analiz Edin ; Gönderdiğiniz e-postaların performansını ölçümleyerek e-mail marketing stratejilerinizi geliştirebilirsiniz.

müsteri

E-mail Marketing Örnekleri Nelerdir?

Promosyon e-postaları; özel bir teklifi, ürünün yeni sürümünü, web seminerlerini ya da bir ürünün tanıtımı için kullanılabilir. Promosyon postalarını genellikle şirketinizin kampanya zamanlarında gönderebilirsiniz.

Duyurular; hizmet değişiklikleri ya da şirket duyuruları gibi detaylı bilgileri kapsayan duyuruları e-posta olarak gönderebilirsiniz.

Bilgilendirici e-postalar; yeni projeler ya da şirketinizle ilgili bir gelişimi bildiren haber bültenleri, ürün kullanım bilgileri ya da yeni ürünün özelliklerini içeren e-postalar gönderebilirsiniz.

E-mail Marketing Avantajları

Düşük Maliyetlidir ; E-mail marketing diğer pazarlama yöntemlerine göre diğer avantajlarından bir diğer özelliği ise düşük maliyetli olmasıdır.

Kısa Sürede İletişim Kurmanızı Sağlar ;E-mail marketing, direkt olarak hedef kitleye yönelik yapılan bir çalışmadır. Verilmek istenen mesaj ya da kampanya bilgisi, anında hedef kitleye ulaştırılır.

Takibi Kolaydır ; Geri dönüşüm oranları rahatlıkla takip edilebilmektedir.

Ücretsiz E-Mail Marketing Araçları

Son olarak sizlere ücretsiz kullanabileceğiniz (*belirli şartlar dahilinde) e-mail marketing araçlarından bahsetmek istiyoruz.

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

Bu resim için metin sağlanmadı

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares