fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Videolu İçeriklerle E-ticarette Fark Yaratın

Herkese merhaba,

İnternetten satış yapan kullanıcılardan birisiniz nitelikli içerik üretmek ve üretilen içeriklerle kullanıcıların dikkatini çekmek istiyorsunuz bu sizin aktif müşteriler çekmeniz açısından oldukça önemli bir durumdur. Özellikle kullanıcıların internette geçirdikleri zamanın büyük bir kısmında video, özellikle de Youtube Video ve Instagram IG Tv, Instagram Reels gibi içerikleri izlediklerini göz önünde bulundurunca video içerikleri üretmenin kullanıcılara ulaşmak için kritik bir durum olduğu daha iyi anlaşılmaktadır.

İlk Olarak Hedeflerinizi Belirlemelisiniz    

İlk olarak video içerikleri üretmek için müşteri kitlemizi belirlememiz tanımlamamız gerekiyor. Çünkü hedefleriniz doğrultusunda üreteceğiniz içeriklerin türü de değişebilir.

Bu şekilde müşteri kitlenize göre videolarınızda kullanacağınız dilinizi ve tarzınızı da belirlemiş olursunuz. 

Trendleri Takip Edin

Trend, günümüzde en çok kullanılan kavramların başında geliyor. Ancak trendler çok hızlı şekilde değişiyor. Bu nedenle video içerikleri üretirken trendleri takip etmelisiniz ve ilgi çeken konuları, kavramları, formatları yakalayabilmelisiniz. Örneğin canlı yayınlar, vloglar ve dikey videolar günümüzde oldukça popüler. Üretiminizi trendler doğrultusunda gerçekleştirmeniz, arama motorlarında da öne çıkmanıza ve rakiplerinizin önüne geçmenize yardımcı olur.

Sürdürülebilir İçerik Takviminizi Oluşturmalısınız

E-ticaret siteleri, video içerik üretirken farklı video fikirlerini pazarlama çalışmalarına uygulayabilirler. Farklı fikirler hem içerik çeşitliliği sağlamak hem de farklı amaçlara hizmet etmek açısından yararlıdır.

Sosyal Medya Mecralarınızı Entegre Edin 

Video içerikleri üretirken sosyal medya ağlarını da olabildiğince etkin kullanmalısınız. O yüzden video içerikleriniz ile sosyal medya mecralarınız arasında bir bağlantı olması gerekir. Sizi sosyal ağlar üzerinden takip eden kullanıcılar da böylece video içeriklerinize ulaşabilir. 

Ancak unutmamalısınız ki her sosyal ağın kendisine ait farklı bir kullanım şekli ve tarzı var. O yüzden bu ayrımı iyi yapmalısınız ve kullandığınız mecraların ruhuna uygun yol almalısınız. Sosyal medya kanallarınızda bir bütünlüğün olması da sizi takip edenler açısından oldukça önemlidir.

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

Bu resim için metin sağlanmadı

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares