fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Sosyal Medya Platformlarında Etkileşime Neden Daha Fazla Önem Vermeliyiz?

Sosyal Medya Platformlarında Etkileşimİ Artırma

Merhabalar bu yazımızda sizlere sosyal medya platformlarında etkileşime neden daha fazla önem vermeliyiz bu konu hakkında ipuçları ve bilgiler vereceğiz. Günümüzde çoğu e-ticaret firması sadece pazaryerlerinde değil sosyal platformlarında da görünürlüklerini ve aktifliklerini korumalıdırlar.

Sahte takipçi satın almak etkileşiminizi arttırmaz, organik takipçi kitlesi kazanmalısınız.

Doğal bir şekilde takipçi kitlesini kazanmak aslında çok önemlidir. Takipçi satın alarak, takipçi sayısını arttıran firmalar hala bulunuyor; ancak çok fazla takipçiye sahip olmak etkileşim oranının yüksek olmasını sağlamaz aksine tüketici tarafından markanızın izlenimini düşürmektedir.

Hedef kitlenizle etkileşim halinde olmalısınız.

Takipçi satın alma durumunda sizi takip eden kişileri yani hedef kitlenizi tanımazsınız. Bu kişiler sizinle etkileşim kurmak istediklerinde onların ne istediklerini, nelerden hoşlandıklarını, ilgi duydukları şeyleri ya da sizden beklentilerini bilemezsiniz. Fakat etkileşim odaklı olarak organik takipçilerinize odaklanırsanız hedef kitlenizi kolaylıkla tanıyabilirsiniz, çünkü sizinle etkileşim halinde oldukları için gönderilerinize daha çok tepki verecektir.

Takipçilerinizle etkileşim halinde olmanız arama motorlarındaki sonuçlarınızı da doğru orantıda etkileyecektir.

 Sosyal medya hesaplarınızda paylaştığınız içeriklerin yüksek etkileşim alması arama motorlarında yapılan arama sonuçlarında da bu içeriklerin öne çıkmasını sağlar. Son dönemlerde birçok sosyal medya platformu, kendi platformlarındaki içeriklerin arama motorlarında da indekslenmesi için çalışmalar yapıyor ve arama motorları üzerinden arama yapan kullanıcıların karşısına sosyal medyadaki içerikler çıkabiliyor. Sosyal medya içeriklerinin, arama motorlarında üst sıralarda görünmesini sağlayan en önemli faktörlerden biri de o içeriğin aldığı etkileşimdir. Bir içeriğin çok sayıda etkileşim alması, hem arama motorlarında hem de sosyal mecralarda bu içeriğin önemli bir gönderi olduğu algısını yaratır. Bu da doğal olarak kaliteli bir içerik olarak değerlendirileceği için arama sonuçlarında üst sıralarda görünmesini sağlayacaktır.

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

Bu resim için metin sağlanmadı

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares