fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Shopify Nedir? Shopify Entegrasyonu Nasıl Kullanılır?

Herkese merhaba ,

Sizlere yeni entegrasyonumuz Shopify hakkında ayrıntılı bir şekilde cevaplar sunacağımız yazımıza hoşgeldiniz. Gelirini e-ticaret yaparak elde etmek isteyen girişimciler için bir e-ticaret sitesi oluşturmak işlerinin en temel parçalarından biridir. E-ticaret siteleri, müşterilerin ürün veya hizmetle ilgili bilgi sahibi olabilecekleri ve sipariş oluşturarak o ürün veya hizmeti sanal pos ya da kapıda ödeme seçenekleriyle satın alabilecekleri sanal mağazalardır. Sanal mağaza olarak kullanılacak bir web sitesi sahibi olmak için girişimcilerin ihtiyacı olan şey programlama bilgisidir ve programlama ise uzmanlık gerektirir. Bir uzmana web sitesi tasarımı yaptırmak ise hem maliyetli olabilir hem de biraz zaman alabilir. Bu nedenle hazır şablonlar ve tasarımların yer aldığı, yazılım veya teknik bilgi gerektirmeyen ve çeşitli kategorilerde hazırlanmış yazılımlar ile uzman olmayan kullanıcıların bile kolaylıkla ve kısa sürede bir web sitesi oluşturabilmeleri mümkün hâle geldi.
Shopify, artık Sopyo’da! Peki Shopify nedir, size ne gibi avantajlar sağlar ve Sopyo Shopify entegrasyonu ile neler yapabilirsiniz bu yazımızda sizlere ayrıntılı bir şekilde cevaplar vereceğiz.

Shopify Nedir?

Shopify, Kanada merkezli bir sistem olup bir grup kayakçı arkadaşın ellerindeki snowboard ekipmanlarını satmak istemesiyle başlamıştır. Bir süre sonra kendi online mağazalarını yani Snowdevil’i kurarlar. Daha sonra kendileri gibi bir e-ticaret yazılımına ihtiyacı olan kişiler olduğunu fark edip Shopify adında bir yazılım şirketi oluştururlar.  Shopify, özellikle program ve yazılım bilgisi olmayan kişilerin tercih ettiği bir sistemdir. Deneyimi olmayan ama e-ticaret sektöründen para kazanmak isteyen kişilere yardımcı olur. Shopify sayesinde belirli bir ücret karşılığında bir e-ticaret mağazası kurarak bu sanal ortamda para kazanabilirsiniz. Shopify bulut tabanlı bir servistir, bu nedenle sunucu kurulumu gibi teknik işlemlerle uğraşmadan tam fonksiyonlu bir e-ticaret mağazası kurmanıza olanak sağlar.
Dilerseniz 14 günlük ücretsiz deneme sürümüne kayıt olup Shopify nasıl kullanılır, mağaza kurulumu nasıl yapılır görebilirsiniz.

Shopify Entegrasyonu Ücretli Midir?

Öncelikle belirtmemiz gerekir ki Shopify Da birçok paket bulunur. Bu paketler de sahip olduğu özelliklere göre fiyatlandırılır. Aylık abonelik şeklinde çalışan bu sistemin temel bazında 3 tane paketi bulunur. Bunlar:
· Basic Shopify,
· Shopify,
· Advanced Shopify
gibi paketler mevcuttur. Bu paketlerden en ücreti yüksek olan paket Advanced Shopify‘dır. Bu paketler klasik ve temel paketlerdir. Bir de daha nitelikli paketler mevcuttur.
Bunlar:
· Shopify Plus,
· Shopify Lite paketleridir.

Bir de söylemek gerekir ki bu paketleri kullanmak isteyen kişilere ücretsiz 14 günlük bir deneme sürümü sunulur. Böylelikle kullanıcılar paketleri satın almadan deneyerek kendilerine ve işlerine en uygun paketleri bulabilirler. Ücretsiz deneme sürümünü kullanmak için kullanım sayfasına giriş yapıldıktan sonra mail adresi ile ilgili yerden “Get Started” butonuna tıklayarak kullanıcı hesabınızı oluşturabilirsiniz kullanıcısı açtığınızda da paketinizi kullanılabilir hale getirebilirsiniz.

Shopify Online Mağazanızı Büyütmeye Yardımcı Olur Mu? 

Shopify’da ki paketler size en yardımcı olabilecek paketlerdir. Bu paketlerin SEO özellikleri sunması sizin e-ticaret sitenizin aramalarda üst sıralarda görünmesini sağlar. Ayrıca Shopify tüm sosyal medya platformları ile tamamen entegre olmuş şekilde çalışır.

Shopify ile Entegre Olan Ödeme Sistemleri Nelerdir?

Türkiye’de Shopify ile entegre olan kullanabileceğiniz ödeme metodlarını şu şekilde sıralayabiliriz.

iyzico,
PayU,
Garanti Sanal Pos,
Bunlar dışında Kapıda Ödeme, Kredi Kartı ve Havale/EFT seçenekleri de mevcuttur.

Desteklenen ödeme yönetemleri için tıklayınız.

Bir sonraki blog yazımızda Shopify‘a alternatif olan WooCommerce Entegrasyonunu ele alacağız.

Sopyo & Shopify Entegrasyonu Size Ne Gibi Avantajlar Sağlar?

Shopify’daki ürünlerinizi, stok hareketlerinizi, siparişlerinizi ve fatura işlemlerinizi Sopyo’ya otomatik olarak aktarabilirsiniz. Shopify’dan Sopyo’ya aktarmış olduğunuz ürünleri Trendyol, N11, Hepsiburada, Gittigidiyor, Amazon, PttAvm, Çiçeksepeti, Morhipo’da satışa açın ve otomatik stok takibi yapın!

Ya da pazaryerlerinde yüklü olan ürünlerinizi Sopyo’ya aktardıktan sonra Shopify sitenize de yükleyebilirsiniz.

Böylelikle tüm ürün, stok ve fiyat yönetimizi tek bir ekrandan kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Sopyo & Shopify entegrasyonu ile hem sitenizdeki hem de pazaryerlerindeki satışlarınız hızlansın, hayatınız kolaylaşsın!

Sopyo ile Shopify Entegrasyonu Nasıl Yapılır?

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

Bu resim için metin sağlanmadı

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares