fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Sermayesiz E-ticaret Yapılır mı?

Günümüzde birçok girişimci yeni nesil ticarete yönelmeye başladı. Peki Sermayesiz E-ticaret Yapılır Mı? günümüz girişimcilerinin en çok sorduğu sorulardan bir tanesi olmaktadır. Evet sermayesiz e-ticaret yapılabilmektedir. Şirket açma, kargo gönderim ücretleri, vergiler gibi başlangıç masraflarını liste dışında tutarak dropshipping, ikinci el ürün satışı, el yapımı ürünlerin satışı gibi farklı iş modellerinden yararlanabilirsiniz. Bu satış türleri ne satacağınıza dair fikir verebilir ve en az masrafla e-ticaret yapmanıza yardımcı olabilir.

Sermayesiz E-ticaret Nasıl Yapılır?

Sermayesiz e-ticarette, sıfır değil fakat az bir sermaye ile e-ticaret yapabilirsiniz. Günümüzde farklı iş modelleri sayesinde küçük bütçelerle büyük işlere adım atabilirsiniz. Bu noktada en önemli sermayenin zaman olacağının da altını çizelim. Çünkü, e-ticarete giriş yapmak, ne satacağını bilerek doğru bir strateji geliştirmek zaman ve emek vermekle paraleldir. Bu konuya ne kadar yoğunlaşır ve adımlarınızı planlarsanız o kadar işinize hakim olursunuz.

Gelelim, düşük sermayeli e-ticaret için hangi yöntemlerin kullanılacağına… Bunlardan ilki ve yaygın olarak tercih edileni dropshipping modelidir.

Dropshipping (Stoksuz Satış) Nedir?

Dropshipping, düşük maliyetlerle kar etmenizi sağlayan bir ürün satış yöntemidir. Doğru ürün, doğru tedarikçi ve doğru pazaryeriyle kısa sürede pasif bir gelir elde etmeye başlayabilirsiniz. Kısaca dropshipping (stoksuz satış) stok gerektirmeden ürün satışı yapabileceğiniz e-ticaret iş modelidir.

Eğer satıcı olmak istiyorsanız öncelikle bir tedarikçi ile anlaşmalısınız. Anlaşma şeklinize göre satıcı tedarikçinin portföyünde yer alan tüm ürünleri satışa sunabileceği gibi, sadece belirli bir kısmını da satışa sunabilmektedir. Eğer tedarikçinin portföyünde yüzlerce ya da binlerce farklı ürün varsa ve satıcı altyapısı uygun bir e-ticaret sistemi ya da pazaryeri kullanıyorsa, tüm ürünleri XML aracılığıyla otomatik olarak kendi sitesine ya da pazaryerindeki mağazasına ekleyebilirsiniz. 

Sermayesiz İkinci El Ürünler Satabilirsiniz

Son yıllarda giderek popülerleşip ivme kazanan ikinci el ürün satışı sermayesiz e-ticaret yapmanın yöntemlerinden biridir. İkinci el satışı, tüketim ömrünü henüz tamamlamamış ürünleri ilk kullanıcısı tarafından başka kullanıcılara ilgili platformlar aracılığıyla sunulmasıdır.

El Yapımı Ürünlerinizi Sergileyebilirsiniz

Yeteneklerinizi sergileyerek, sermayesiz e-ticaret yapabilirsiniz. El işi ile ilgili hobilerinizi satışa dönüştürmenin ideal yollarından biri de e-ticarettir. Yapmaktan keyif aldığınız işlerden bir yandan da gelir elde etmek istiyorsanız bunu küçük çapta bir sermaye ile gerçekleştirebilirsiniz.

Az Sermaye İle Sermayesiz E-ticaret Yapabilirsiniz

Yukarıda da belirttiğimiz gibi ilk adımı atacaklara e-ticaret için gereken sermaye yüksek değildir. Az bir sermaye ile e-ticaret dünyasına atılmanız mümkündür.

E-ticaret, içinde pek çok detayı barındıran bir iş operasyonudur. Sipariş yönetiminden stok takibine, sanal POS ile ödemeden faturalandırmaya kadar pek çok süreci içinde barındırır. Bu nedenle hızlı ve kolay bir şekilde bu yönetimi sağlamanız sizin için önemlidir.

Sopyo ile dropshipping XML linkinizde dilediğiniz gibi özelleştirmeler yapabilir, ürünlerinizin stok kodlarını ve barkodlarını değiştirebilirsiniz. Aynı zamanda kritik stok tanımlamaları, fiyat baremlerine göre yüzdelik arttırımlar, dilediğiniz pazaryerine toplu ürün gönderimleri gerçekleştirebilirsiniz.

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

Bu resim için metin sağlanmadı

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares