fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Sanal POS Nedir? Nasıl Kullanılır?

Sanal POS Nedir?

Merhabalar

Bu yazımızda sizlere Sanal Pos nedir, nasıl kullanılır, nerelerde Sanal Pos’u neden kullanmalıyım gibi soruları sizin için yanıtladığımız blog yazımıza hazırsanız başlayalım. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların büyük bir kısmı banka ya da kredi kartlarını kullanarak ödeme yapabilmek istiyor. Yani bir E-Ticaret siteniz varsa ve online alışveriş imkanı sunuyorsanız, sanal mağazalarınızda ödeme alabilmeniz için sitenizde Sanal POS sistemi olması gereklidir. Sanal POS sistemi; online alışveriş yoluyla ürün ya da hizmet sunan E-Ticaret sitelerinde kredi kartı ve banka kartı ile ödeme yapabilmek için kullanılır. Klasik kredi kartlarının okutulduğu POS (Point of Sale) cihazlarının sanal versiyonu olarak ifade edilebilir ve VPOS (Virtual Point Of Sale) olarak da bilinir. Ödeme yapılırken müşteriniz kartı POS cihazından geçirmek yerine kart bilgilerini online ödeme ekranından girer. Kullanıcının kart bilgilerini girdiği bilgileri sanal POS‘a ait bankaya iletilir ve işlem onayı alınır. Sanal POS’u bankalar üzerinden alabileceğiniz gibi ödeme kuruluşları üzerinden de alabilirsiniz. Bankalar üzerinden yapacağınız başvurular ödeme kuruluşları ile yapacağınız başvurulara göre daha çok zaman alır ve daha maliyetlidir. Bu yüzden ödeme kuruluşlarını tercih etmek aslında daha cazip bir seçenektir.

Sanal POS Nereden Alınır?

Neredeyse tüm bankaların sanal POS hizmeti bulunmaktadır. En bilinenleri Akpos (Akbank), VPOS-724 (Vakıfbank), POSNET (Yapı Kredi Bankası), Garanti Sanal POS (Garanti BBVA), Finans WebPos (Finansbank), Ziraat Sanal POS (Ziraat Bankası), TEB Sanal POS (Türkiye Ekonomi Bankası).

Ülkemizde ayrıca BBDK lisansı almış ödeme kuruluşlarını da kullanabilirsiniz. Örnek olarak iyzico, Paytr, iPara, Paynet, Moka gibi firmaları sayabiliriz.

Şirket Olmadan Sanal Pos Kullanabilir Miyim?

Eğer kurulu bir şirketiniz yoksa mevzuata göre Sanal POS edinip kullanamazsınız. Sanal pos yerine PayPal(Artık ülkemizde aktif değil 🙁 ), iyzico (Link ile ödeme alma) gibi hizmetlerden yararlanabilirsiniz.

Peki Sanal Pos Güvenli Midir?

Sanal POS’un herhangi bir web sitesine entegre edilebilmesi için bankalar belli güvenlik önlemlerini zorunlu tutarlar. Bu denetimler gerçekleşmeden sanal pos kullanımına izin verilmez. Sanal pos kullanımı herhangi bir kredi kartı kullanımından daha fazla risk taşımaz. Son kullanıcı olarak dikkat edilmesi gereken en önemli hususlar bilgisayarınızdaki güvenlik yazılımlarını her zaman güncel tutmak, güvenli olduğuna güvendiğiniz sitelerden alışveriş yapmak ve alışveriş yaptığınız web sitelerinde SSL olduğunu kontrol etmektir.

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

Bu resim için metin sağlanmadı

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares