fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

OpenCart Nedir ? OpenCart İle Neler Yapabilirsiniz ?

Merhabalar bu yazımızda sizlere yeni entegrasyonumuz OpenCart hakkında ayrıntılı bir şekilde cevaplar sunacağımız yazımıza hoşgeldiniz. Gelirini e-ticaret yaparak elde etmek isteyen girişimciler için bir e-ticaret sitesi oluşturmak işlerinin en temel parçalarından biridir. E-ticaret siteleri, müşterilerin ürün veya hizmetle ilgili bilgi sahibi olabilecekleri ve sipariş oluşturarak o ürün veya hizmeti sanal pos ya da kapıda ödeme seçenekleriyle satın alabilecekleri sanal mağazalardır. 

OpenCart Nedir?

En basit haliyle, aylık bir ücret ödemeden, özelleştirilebilir e-ticaret sitesi oluşturma platformudur. OpenCart, satış, müşteri verileri gibi önemli özellikler sunan güvenilir bir yönetici kontrol paneline sahiptir. Tek bir arayüz ile birden fazla mağaza oluşturmanızı desteklemektedir. Bu işlevselliği ile farklı mağazalarınız için ürün sayfaları oluşturabilir, her çevrimiçi mağazanız için farklı temalar kullanabilirsiniz.

OpenCart İle Neler Yapabilirsiniz?

OpenCart, online mağaza oluşturmanıza, ürün eklemenize, ürünlerinizi yönetmenize, müşterilerinizin alışveriş yapabilmesine olanak tanıyan alışveriş gereksinimlerine, siparişlerin işleme alınmasına olanak tanıyan bir e-ticaret çözümüdür. Temel olarak, standart tüm online mağaza işlevlerini sunmaktadır.

OpenCart açık kaynak kodludur. En güzel özelliği, ömür boyu ücretsiz destek ve ücretsiz yazılım güncellemesi sunuyor olmasıdır.

OpenCart Avantajları

  • Diğer e-ticaret entegrasyonlarına göre kolay ve pratik bir şekilde kurulum yapmanıza olanak sağlar. Sitenizin görünümünü değiştirmek için kolayca temanızı değiştirebilir, kullanıcı deneyimini geliştirmek için eklentileri hızlı bir şekilde kurabilirsiniz.
  • Çok sayıda tema seçeneği bulunmaktadır. Çevrimiçi mağazanızı çekici kılmak, kullanıcı deneyimini destekler, güvenilir bir görünüm sağlamak için ücretli temalar üzerinden markanıza uygun olanı seçebilirsiniz.
  • Düşük maliyetli olması diğer en dikkat çeken özellik ve avantajlarından biridir. OpenCart website sürdürülebilirliği için devamlı ödemeler yapmanız gerekmez. Bu özelliğiyle OpenCart, küçük ve orta ölçekli online mağazalar tarafından sıkça tercih özellik olarak karşımıza çıkar.

OpenCart Dezavantajları

  • Özelleştirmesi zordur. OpenCart’ı özelleştirmek diğer entegrasyonlara  kıyasla çok daha zordur ve büyük ölçüde sınırlandırıldığınızı hissedersiniz. Ancak, alanında profesyonel bir web geliştirici ekibiyle çalışırsanız, istediğiniz özelleştirmelere sahip olabilirsiniz.
  • SEO gerektirmektedir. Varsayılan olarak, OpenCart’a arama motoru optimizasyonu yapmak kolay değildir. Doğru SEO sonuçları elde etmek için profesyonel bir yaklaşım gerekmektedir. Sizi rakiplerinizden ayrıştıracak anahtar kelimelerde yükselmek için SEO hizmeti almanızı tavsiye ederiz.
  • Diğer entegrasyonlara kıyasla daha yavaş olabilir. OpenCart komut dosyaları büyük çaplı e-ticaret sitelerinde yavaş çalışabilir. Bu da site hızınızı yavaşlatabilir ve kullanıcılarınızın alışveriş deneyimini olumsuz etkileyebilir. Bu yüzden website optimizasyonlarının doğru yapıldığına emin olmalısınız.

Sopyo ile Opencart Entegrasyonu

Sopyo’nun Opencart entegrasyonu ile e-ticaret sitenizi diğer pazaryerleri ve muhasebe yazılımları ile entegre edebilir, tek bir panelden işlemlerinizi yönetebilirsiniz!

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

Bu resim için metin sağlanmadı

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares