fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

N11 Kalite Puanını Nasıl Arttırabilirsiniz?

N11 Kalite Puanını Nasıl Arttırabilirsiniz?

N11’de satış yapan mağazaların öne çıkmasını sağlayan en önemli parametreler arasında N11 Kalite Puanı yer almaktadır. Pazar yerlerinde satışlarınızı arttırmak istediğinizi duyar gibiyiz. Mağaza puanı olan her pazar yerinde satıcıların ürünlerinin ve mağazasını ön plana çıkarması için bir puanlama sistemi vardır. Mağaza puanınızı arttırarak sizinle aynı kategoride satış yapan satıcıların bir adım önünde satış yaparak satışlarınızı arttırabilirsiniz. N11’de hem mağaza puanı hem de ilan kalite puanı adı verilen iki ayrı puanlama sistemi vardır.

N11 kalite puanını arttırmak istediğiniz zaman şu kriterleri göz önüne almanız gerekmektedir:

  • Ürün fotoğrafları
  • İlan başlığı
  • Alt başlık 
  • Ürün açıklamaları

Ürün Fotoğrafları

İnternetten alışveriş yaparken müşteriler, sipariş ettikleri şeyin fotoğraftakinin tıpatıp aynısı olarak eline ulaşmasını istiyor. Bu yüzden ürün fotoğraflarınız ne kadar çok ve çeşitli olursa satışlarınıza etkisi bir o kadar fazla olacak demektir. N11’de ürününüzle ilgili 12 adet fotoğraf koymanıza izin veriyor, ürününüzün farklı açılardan fotoğraf ve videolarını koyabilirsiniz. Özellikle mobilya ve halı gibi ürünlerde müşterinin ürünün dokusunu da anlayabileceği yakın çekim fotoğrafların olması oldukça önemli. Ne kadar çok kaliteli fotoğrafınız varsa mağazanızın başarılı olma olasılığı o kadar yüksek olacaktır.

İnternetten alışveriş yaparken müşteriler, sipariş ettikleri ürünün fotoğraflardakinin birebir aynısı olmasına dikkat etmektedir. Bu yüzden ürün fotoğraflarınız özenle çekilir ve düzenlenirse müşterilerinizin güvenini ve memnuniyetini sağlayabilirsiniz. Buda doğru orantılı olarak satışlarınıza etkisi olacaktır. 

N11 ürününüzle ilgili size 12 adet fotoğraf koymanıza izin vermektedir. Ürününüzün farklı açılardan fotoğraflarını ve videolarını koyabilirsiniz. Fotoğraflara özen göstermenizi söylemiştik eğer video ekleme şansınız varsa kesinlikle videolarda eklemelisiniz.

N11 ilanınıza ekleyeceğiniz fotoğraf sayısı, ilan kalite puanını şu şekilde etkiler:

5 ürün görseli eklerseniz, ilan kalite puanınız düşmez.

4 ürün görselinde -5 

3 ürün görselinde -10 

2 ürün görselinde -15 

1 ürün görselinde -20 puan alırsınız. 

İlan Başlığı

Ürün ilan başlığı ikinci en önemli detaylardan biridir. Ürününüzün isminin Google aramalarında çıkması oldukça önemlidir. Siz sadece N11’de satış yapıyor olsanızda ürününüze gelen trafiğin büyük bir kısmı Google gibi arama motorlarından gelmektedir. Ürün başlığını belirlerken başlığın 65 karakterle sınırlı olduğunu unutmayın.

  • 31-65 karakter arası puan düşmez.
  • 11-30 karakter arası -3 puan alırsınız
  • 1-10 puan arası -5 puan alırsınız.

Ürün Alt Başlığı

Ürün alt başlığınınında N11 kalite puanının en etkili olduğu alanlardan biridir. Ürün ilanınızın başlığı ve alt başlığını yazarken, en fazla 65 karakter limitiniz bulunmaktadır.

  • 31-65 karakter arası puan düşmez.
  • 11-30 karakter arası -3 puan alırsınız
  • 1-10 puan arası -5 puan alırsınız.

Ürün Açıklamaları

Ürün açıklamalarında kullanacağınız bilgiler Google aramalarında mağazanızın ve ürününüzün öne çıkmasını sağlayacaktır. Açıklamalarda yer alacak kalın yazılar, ikonlar ve görseller ürünlerinizin üst sıralarda gözükmesini sağlamaktadır.

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

Bu resim için metin sağlanmadı

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares