fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Muhteşem Cumaya Nasıl Hazırlık Yapılmalıdır?

Black Friday Nedir?

Black Friday aslında Kara Cuma anlamına gelmektedir. Black Friday, ABD’de Şükran Günü’nden sonra gelen ilk Cuma’dır. Bu Cuma gününün kutlanmasının amacı ise Noel alışveriş sezonunun başlangıcıdır. 1961 yılından sonra bugüne Kara Cuma denilmiştir. Black Friday günü mağaza sahipleri dükkânlarını erken açıp erken kapatarak müşterilerine daha çok hizmet verir. Ancak bu güne olan ilginin artması üzerine Black Friday etkinliklerine indirimler de eklenmiştir. Bunun sonucunda da indirimden ürün almak isteyen müşteriler mağaza önlerinde bekleyerek yer yer izdihama neden olmuştur. Bu etkinlikler ilk önce Amerika’da başlamış ancak zamanla bu günün kutlanmasına İngiltere ve Kanada da katılmıştır. Zamanla perakendeciliğin yerini e-ticarete bırakmasıyla birlikte Black Friday kampanyaları internet üzerinde daha çok talep görmektedir.

Muhteşem Cuma İçin Nasıl Hazırlık Yapmalıyız?

Muhteşem Cuma 2021 sezonuna hazırlanıyorsanız, bu çılgın dönemde beklentilerinizin neler olması gerektiği ve Muhteşem Cuma indirimlerinin e-ticaret sitenize nasıl büyük bir fayda sağlayabileceği hakkında önerilerimizin olduğu blog yazımıza geçelim.

Sosyal Medyayı Etkili Kullanmamız Gerekiyor

E-ticaretin en çok talep gördüğü dönemlerden biri olarak görülen Muhteşem Cuma indirimlerinde, kampanyalarınızı önceden duyurmalısınız. Kampanyalarınız devam ederken yeni ürünleri ya da indirim yaptığınız ürünleri sosyal medya hesaplarınızdan paylaşabilir, müşterilerinizle iletişim kurabilir ve daha fazla müşteriye ulaşabilirsiniz.

E-mail Marketing (E-posta Pazarlama) Yapmayı Unutmayın

Kampanyalarınızın daha çok kişiye ulaşmasını istiyorsanız e-mail marketing yapmayı unutmamalısınız. Çalışan kişiler, sürekli olarak e-postalarını kontrol etmektedirler. Bu esnada aldıkları cazip indirim içeren e-postalar ilgilerini çekecektir. Böylelikle sitenize ya da pazar yeri mağazanıza etkileşim çekip daha fazla müşteriye ulaşabilirsiniz.

E-mail marketing (e-posta pazarlama) hakkında detaylı bilgiye sahip olmak için hazırlamış olduğumuz blog yazımıza aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Bu Fırsatın Kaçırılmaması Gerektiğini Hatırlatın

Muhteşem Cuma (Black Friday) indirimi sınırlı bir zaman dilimi için geçerlidir. Bu süre zarfında indirimlerden yararlanamayanların bir sonraki sezon indirimine kadar beklemesi gerekecektir. İnternet sitenize bir geri sayım aracı yerleştirerek aciliyet durumunun altını çizip kullanıcının ürünü satın almasını teşvik edebilirsiniz.

Sepette Bırakılmış Ürünleri Hatırlatın

E-ticaret sitenizden ya da pazar yerlerinde bulunan mağazalarınızdan alışveriş yapan kişilerin büyük bir kısmı ürünleri sepetlerine ekledikten sonra satın alma işlemini tamamlamadan o siteden ayrılmaktadırlar. Muhteşem Cuma (Black Friday) indirim döneminde sepet hatırlatmaya yönelik bildirimler (sms, pop-up, e-post vb.) hazırlayarak o kişilerin satın alma işlemlerini tamamlamasını sağlayabilirsiniz.

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

Bu resim için metin sağlanmadı

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares