fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Hepsiburada Mağaza Açma/Dükkan Açmak 2022

Hepsiburada Mağaza Açma/Dükkan Açmak 2022

Herkese merhaba,

E-ticaret yapmak isteyen ya da günümüzde tüm işini dijitalde büyütmek isteyen girişimcilerin birçok pazar yerinden faydalanması gerekmektedir. Bu pazaryerlerinin en çok tercih edilenleri arasında Hepsiburada yer alıyor. Hepsiburada ’da satış hayatına öncelikle özel mağazacılık yoluyla başlayan ve müşteri kitlesini hızla arttıran bir e-ticaret sitesidir. Sonrasında başka mağazalarında online mağaza açmasına imkân tanıyarak iş hacmini oldukça genişletmiştir. Siz de online satışa yeni başlayacak bir girişimci veya şirket sahibiyseniz Hepsiburada ’dan kendinize bir mağaza açabilir ve geniş bir müşteri kitlesine hitap ederek e-ticaret hayatınıza başlayabilirsiniz.

Hazırladığımız blog yazımızda ulaşabileceğiniz konular :

Hepsiburada ‘da Mağaza Açmanız İçin Gereken Belgeler Nelerdir?

Hepsiburada ‘da Mağaza Açılışı Ne Kadar Sürer?

Sopyo İle Hepsiburada

Sopyo ile kolay ve kusursuz entegrasyon

⚠️***NOT:** Hepsiburada’da satış yapabilmek için bizden istenen en önemli şart bir firma olmaktır. Hepsiburada bireysel olarak satış yapılmasına izin vermemektedir.

Hepsiburada.com sayfasını açıyoruz. Sayfanın en altında bulunan Kurumsal menüsünden Hepsiburada’da Satıcı Ol sekmesine tıklıyoruz.

Açılan sayfada Satıcı Ol butonuna ya da bu linke tıklıyoruz.

Karşınıza gelen sayfadaki bilgileri doldurarak (bilgiler içerisinde yer alan e-posta adresi aktif bir adres olmalı çünkü Hepsiburada tüm iletişimi bu mail üzerinden gerçekleştirecektir) üyeliğinizi oluşturabilirsiniz. Üyeliğinizi oluşturduktan sonra yazdığınız e-posta adresine Hepsiburada tarafından bir onay maili alacaksınız.

Tüm kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra merchant.hepsiburada.com adresinden Satıcı Paneli sayfasın açılıyor ve bu sayfada yer alan Kullanıcı Adı ve Şifre kısımlarını doldurup Giriş butonuna tıklayarak giriş yapıyoruz.

Giriş işlemi gerçekleştiğinde otomatik olarak Belge Yönetimi Sayfasına yönlendiriliyoruz. Karşımıza gelen sayfaya gerekli belgelerinizi ve satış sözleşmenizi yükleyerek mağazanızın onaylanması için Hepsiburada ’ya belgelerinizi gönderiyorsunuz.

Panel üzerinden göndermiş olduğunuz evraklar “Yüklediğiniz evrak onaylandı, evrağı postalamanız bekleniyor” durumuna geldiğinde onaylanan evrağın aslının hepsiburada.com ofisine postalanması gerekmektedir.

Hepsiburada ‘da Mağaza Açmanız İçin Gereken Belgeler Nelerdir?

  • Hepsiburada Satıcı Üyelik Sözleşmesi (15 sayfalık satıcı üyelik sözleşmesi)
  • Ek-3 Pazaryeri Satıcı Bilgileri Formu- Kategori Bazlı Komisyon Oranları- Kategori Bazlı
  • Kademeli Barem Listesi (Bu doküman diğer tüm dokümanları eklediğinizde e-postanıza gönderilecek, örnek olanı eklemeyiniz.)
  • Vergi Levhası (En az 1 yıllık vergi levhası)
  • İmza Sirküleri (Noterden onaylı, güncel tarihli, firma yetkili kişisi/kişileri imza sirküleri)
  • Banka Bilgileri (Hesap adı, hesap numarası, IBAN, hesap bilgileri ve şube bilgileri) – Bu bilgiler firmanın antetli kağıdına veya bir boş a4 kağıda yazılarak imzalanıp kaşelenip yüklenecektir.
  • Faaliyet Belgesi (Bağlı olunan ticaret odasından alınan belge (Şahıs firmaları temin edemiyorsa bu alana vergi levhalarını tekrar yüklemelidir.)
  • Ticaret Sicil Gazetesi (Ticaret sicil gazetesi örneği (Şahıs firmaları temin edemiyorsa bu alana vergi levhalarını tekrar yüklemelidir.)

Hepsiburada‘da Mağaza Açılışı Ne Kadar Sürer?

Hepsiburada mağaza açılma süresi herkese göre değişiklik göstermektedir. Gönderdiğiniz evraklar Hepsiburada tarafından onaylandıktan sonra mağazanız aktif hale gelmektedir. Bu süreç içerisinde eğer evraklarınız tüm gereklilikleri sağlıyorsa Hepsiburada sizinle e-posta ya da telefon aracılığı ile iletişime geçecektir.

Sopyo ile Hepsiburada Entegrasyonu

Bu evrakları tamamlayıp evrak yönetimine gönderdiğiniz takdirde, evraklarınız onay işlemine geçiş yapıyor. Onaylandıktan sonra satış işlemlerine başlayabilirsiniz. Sopyo Hepsiburada entegrasyonu ile hesabınızı bağlayıp ürünlerinizi aktarabilirsiniz. Siparişlerinizi ve stoklarınızı tek bir panelden kolayca kontrol edebilirsiniz.

Umuyoruz ki Hepsiburada ile ilgili aklınıza takılan çoğu sorunun yanıtını içeriğimizde bulmuşsunuzdur. İlerleyen yazılarımızda “Hepsiburada Komisyon oranları 2022” ve “Hepsiburada Kargo Ücretleri 2022” konulara yer vereceğiz. Bizi takip etmeyi unutmayın.

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

Bu resim için metin sağlanmadı

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares