fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

E ticarette Şirket Kurmak Neden Önemlidir?

Herkese merhaba,

E-ticaret yapmak isteyen ya da e-ticaret yapan kullanıcılarımızın her hafta sorularını yanıtladığımız blog yazımıza hoş geldiniz. Güzel bir fikriniz var ve onu hayata geçirip gelişen e-ticaret sektörüne adım atmak istiyorsunuz. E-ticarete girerken yapılması gereken ilk aşama bir şirket kurmaktan geçmektedir. Şirket kurmak farklı şekillerde yapılabilmektedir. Bunları 3 başlıkta inceleyebiliriz.

1.Şahıs

2.Anonim

3.Limited

Herhangi birini belirleyip kendi şirketinizi kurabilirsiniz.

Şahıs firmaları, özellikle yeni başlayacak olanlar ve düşük hacimle iş yapmayı düşünenler için iyi bir alternatiftir. Kurulum maliyetleri daha düşüktür; ancak gelire göre de ödenen vergiler değişiklik göstermektedir. Anonim ve limited şirket kurmak için belli bir sermayeniz olması gerekmektedir. Anonim ve limited şirketler genelde yüksek hacimli işlerde tercih edilmektedir. 

Vergi Yükümlülüğü

Herhangi bir ürünün satışını yapıyorsanız, e-ticaret ile satışınızı gerçekleştiriyorsanız, bireysel olarak satışlarınızın belirli bir meblağı geçmesi durumunda vergilendirmeye tabii tutulursunuz. Ancak ikinci el satışı için kurulan sitelerde durum farklıdır. Aracı olarak kurulmuş olduklarından vergiden sorumlu tutulmazlar. Ancak sıfır ürün satışında vergi ödemeniz zorunludur. Toptan satışlarda da yine vergi yükümlülüğünüz vardır. Bu nedenle şirket kurmanız gerekmektedir.

Sanal POS kurulumları

İnternet üzerinden satışını yaptığınız ürünlerin ücretini alabilmek için sitenize Sanal POS tanımlamanız ya da Sanal POS konusunda destek olan firmalar ile anlaşmanız gerekir. Bu şekilde internet üzerinden satışını yaptığınız ürünün ücretini rahatlıkla alabilirsiniz. Kredi kartı ile ödeme almanın en kolay yolu Sanal POS uygulamasını sitenize tanımlamaktır. Ancak bu sisteme sahip olabilmek için de yine şirket kurmuş olmanız gerekmektedir. Aksi halde başvurularınız olumsuz sonuçlanacaktır.

Vergi İndirimleri ve Muafiyetleri

Şirket kurduğunuzda çeşitli vergi indirimleri ya da muafiyetlerinden de yararlanabilirsiniz. Şirketinizdeki harcamaları göstererek vergilerinizin miktarını düşürebilirsiniz. Ayrıca her şirket tipi için uygulanan vergi indirim ve muafiyetleri değişkendir. Size hangisi daha uygun ise o şirket tipini açmanız faydalı olacaktır.

Ev hanımlarının kalkınmasını sağlamak amacı ile ev hanımlarının satış yapması durumunda kendilerine muafiyet getirilmiştir. Ancak yine de internetten satış yapılıyorsa şirket kurulması şarttır.

Sanal Pazaryerlerinde Mağaza Açmak

Sanal pazaryerleri sizin tüketiciye en kolay ulaşabileceğiniz alanlardır. Ancak bilinen sanal pazaryerlerinde mağaza açmak istiyorsanız bir şirket sahibi olmanız gerekiyor. Her sanal pazaryeri, şirketi olmayan bireylere satış için mağaza açtırmaz.

Büyük kitleler özellikle güvenilir kabul edilen sanal pazaryerlerini tercih etmektedirler. Ürünlerinizin görünürlüğünü arttırmanız ve firmanızı tanıtmanız için de bu tip sanal pazaryerleri faydanıza olacaktır.

Finansal Destek

İşinizi belirli bir noktaya kadar getirdiniz ve artık büyümek istiyorsunuz. Ancak sermayeniz yok ve maddi desteğe ihtiyacınız var. Bu durumda bankaya giderek kredi talebinde bulunmak istediniz. Bireysel kredi çekme işlemlerinde bireysel olarak başvurulduğunda verilecek kredi miktarı ve bu kredinin faiz oranı ile firma olarak başvurulduğunda verilecek kredi miktarı ve bu kredi faiz oranı farklıdır. Düzenli olarak vergi ödemesini yapmış bir firma bankalar tarafından istediği tutarda krediyi çok daha düşük bir faiz oranı ve uygun taksit seçenekleri ile çekebilecektir.

Yatırım Görüşmeleri

Şirketinizin olması yatırım almanız konusunda da size ek destek sağlar. İşinize güveniyorsanız ve gelişeceğine, kazanç sağlayacağına inanıyorsanız e-ticaret yatırımı almak için başka şirketlerle görüşebilir ve finansal açığınızı bu şeklide de kapatabilirsiniz. Yatırım talep ettiğiniz firma yetkilileri işinizin özellikleri ile ilgili bilginin yanı sıra şirketinizin bilgilerini ve gidişatını da öğrenmek isteyeceklerdir. Şirketin gidişatına göre yatırım oranına karar vereceklerdir. Bu nedenle şirketin kurulmuş ve düzenli ödemelerinin yapılıyor olması yatırımcıların gözünde iyi bir intiba bırakmanıza yardım edecektir.

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

Bu resim için metin sağlanmadı

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares