fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

E-Ticarette Pinterest’in Yeri Nedir?

Herkese merhaba,

Bugünkü yazımızda sizlere Pinterest’in e-ticarette deki yerini ve Pinterest hakkında derlediğimiz bilgileri paylaşacağız. Hazırsanız başlayalım. Pinterest e-ticaret yapan ya da yapmayı planlayan işletmelerin fazlasıyla ciddiye almaları gereken platformlardan biridir. Ülkemizde her ne kadar sosyal medya kitlesinden beklenen ilgiyi pek göremese de dünya üzerindeki e-ticaret yapan işletmeler tarafından oldukça tercih edilen popüler bir sosyal medya platformudur. Peki Pinterest e-ticaret yapan işletmeler için neden bu kadar önemlidir diye sorularınızı duyar gibiyim. Aslında e-ticaret yapan web site sahipleri sitelerine trafik çekmek ve daha fazla kişiye ulaşmak için çeşitli platformlardan yararlanmaktadırlar. Pinterest de bu platformlardan bir tanesidir. Özellikle e-ticaret alanında en çok tercih edilen bu sosyal medya platformu, video ve fotoğraf paylaşımı yapmak için kullanılmaktadır. Peki, konuya daha detaylı bakacak olursak Pinterest nedir?

Pinterest Nedir?

Tamamen panolama üzerine kurulmuş olan Pinterest ilgi duyduğunuz  alanlarla ilgili paylaşımları takip edebilir ve kendi profilinizdeki panonuzda paylaşmanıza olanak sağlamaktadır.

Bu günlerde gittikçe popüler olan bu platformun ismi “Pin” ile “Interest” kelimelerinden gelmektedir. Yani, sizin ilgi alanlarınız ile ilgili görsellerden meydana gelen bir pano şeklinde düşünebiliriz bu platformu. Kullanıcılar ister beğendikleri fotoğrafları ister kendi fotoğraflarını profilleri içinde paylaşabilirler. Bu sosyal medya platformunun en ilginç olan özelliklerinden biri de genel olarak kullanıcılarının çoğunun kadın olmasıdır. Hatta oran o kadar fazladır ki sitenin sadece 4’de biri erkeklerden oluşmaktadır. Bu sebeple Pinterest, zaman içerisindeki gelişimini etkileyen genel faktör olarak kadınlar üzerinden sağlamıştır. Durum böyle olunca en çok paylaşım yapılan alanlar; diyet, ev eşyaları, moda ve süsleme üzerine olmuştur.

Pinterest Nasıl Çalışıyor? Pinterest’i Nasıl Kullanmalısınız?

Kolay bir kullanıma sahip olan Pinterest, kolay bir arayüze sahiptir. Bu sosyal ağa dahil olmak için öncelikle kendinize bir hesap oluşturmanız gerekir. Hesap oluşturma işlemleri için Facebook ya da Google hesaplarınızı kullanabilirsiniz. Aktif bir hesaba sahip olduktan sonra geriye sadece iki önemli detayı kavramak kalıyor: Pin ve pano.

Pin dediğimiz kavram, çeşitli paylaşımları saklamak adına oluşturulmuş bir görsel alan simgesidir. Karşınıza çıkan bir görseli, kendi profilinizde bulunan panonuza iğnelemeniz için “pinleme” işlemi yaparsınız. Paylaşımların yanında bulunan, kırmızı renkteki “Pin-it” butonu ile rahatlıkla gönderileri pinleyebilirsiniz. Burada ise bir diğer önemli kavram olan panodan bahsetmemiz gerekir.

Pano dediğimiz kısım, yaptığınız tüm pinlerin konu gruplarına göre bir arada bulunduğu alandır. Birer kategori görevi gören bu panolara çeşitli isimler verebilirsiniz. Ayrıca oluşturduğunuz temalara göre istediğiniz sayıda pano yaratmanız mümkündür. Bu anlamda kullanıcılar için oldukça pratik bir özellik olan pinleme ve pano, Pinterest’e özgü bir sistemdir.

Tüm detaylara aşina olduktan sonra isterseniz kendi zevk ve alanlarınıza göre çeşitli konuları ya da arkadaşlarınızı platform üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca mesajlar kısmından diğer kullanıcılar ile iletişime geçebilir, çan simgesine tıklayarak bildirimlerinizi de kontrol edebilirsiniz.

Pinterest Ücretli midir?

Pinterest peki ücretli midir sorusu aklınıza geliyor olabilir. Bilmenizi isteriz ki bu sosyal medya uygulaması tamamen ücretsizdir. Pinterest’i kullanmak için herhangi bir abonelik ücret gerekmez. Bu anlamda, bilgisayar ya da akıllı telefonlar üzerinden kullanıma da uygundur. Yapmanız gereken sadece hesap oluşturmaktır.

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

Bu resim için metin sağlanmadı

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares