fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

E-ticarette Dijital Satış Kanalları Nelerdir ?

Pandeminin de etkisiyle özellikle son zamanlarda yaygınlaşan e-ticaret firmaları  sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Hızlı dijitalleşmenin bir gelişimi olarak online satış yapmak işletmeler ile son kullanıcıyı buluşturan en önemli araçlardan biri olmuştur. E-ticarete yeni başlayacak olanlar için eğer bir işletme sahibiyseniz yeni bir firma kurmanıza gerek yoktur. Bir firmanız yoksa internetten satış yapmak için şirket kurmanız gerekir. İnternet üzerinden satış için şahıs şirketi ya da limited şirket kurabilirsiniz. Şirket kurulum aşamasında ya da öncesinde e-ticaret siteniz için iş planınızı yapabilir, sitenizi ürün satışına hazır hale getirebilirsiniz. Siz de bir online mağaza açarak e-ticaret işine girebilir ve ürünlerinizi internet üzerinden satabilirsiniz.

Peki internet üzerinden satış yaparken hangi kanallardan satış yapabiliriz sorusunu daha iyi anlamak ve dikkat edilmesi gereken noktaları detaylandırdığımız yazımızı keyifle okuyabilirsiniz.

E-ticaret Sitelerinde Satış Yapmak

Güvenli bir e-ticaret yazılım sağlayıcısı seçmeniz sitenizin kesintisiz hizmet vermesini sağlar. Özellikle hazır bir altyapı paketi satın aldığınızda, arkaplandaki yazılım ve site bakım çalışmalarıyla ilgilenmeden sadece işinizi yönetebilirsiniz.
IdeaSoft, T-Soft, Ticimax…

Pazaryerlerinde Satış Yapmak

İnternetten satış yapmanın birçok yolu vardır. Bunlardan en çok tercih edilenlerdinden biri de; bir pazaryeri aracılığıyla satabilme yöntemidir. Satıcılar arasında artan rekabet, müşterileri ürününüze daha fazla çekmek için bazı yeni stratejiler uygulamaya teşvik eder. Çok sayıda potansiyel müşterinin talebini anlamak için trendyol, hepsiburada, gittigidiyor, n11 vb. pazaryerlerinde satış yapmak, ürününüzü daha fazla gösterebileceğiniz ve çok sayıda potansiyel müşteriye anında erişim sağlayabileceğiniz bir satış potansiyelini de beraberinde getirir.

Sosyal Medya Üzerinden Satış Yapmak

E-ticaret ile internetten ürün satan veya satmak isteyen firmaların ürünlerini sergileyeceği birçok platform bulunmaktadır. İnternetten ürün satmak dendiğinde ilk olarak herkesin aklına gelen platformlar e-ticaret siteleri olsa da değişen alışveriş alışkanlıkları, sosyal medya kullanımının artması ve yeni satış kanallarının ortaya çıkmasıyla beraber e-ticaret yapılan platformların sayısında artış yaşanmıştır. Sosyal medya platformları üzeride satış yapma fikri birçok kişinin son dönemlerde yoğunlaştığı iş fikirlerinden biri haline gelmiştir. Instagram’ın ve Facebook’un popülerleşmesi ve reklam modellerinin gelişmesiyle beraber bu platform bir satış kanalı haline gelmeye başlamıştır.

Dünyada en çok kullanılan sosyal medya platformlarından olan Facebook ve Instagram üzerinden müşteri kitlenize satış yapabilirsiniz.

Tek bir panelden hem internet sitenize hemde pazaryerlerine ürünlerinizi yükleyip satışa başlamanızı, aynı zamanda pazaryerlerinde rakiplerinizle fiyat rekabeti yaparak satışlarınızı arttırmanızı sağlayan bir entegrasyon çözümüyüz.

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

Bu resim için metin sağlanmadı

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares