fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

E-ihracat Yaparak En Çok Satış Yapabileceğiniz 3 Site

Herkese merhaba,

E-ticaret alanında ürünlerinizi ve işinizi yurt dışına taşımadan, ülkenizden kolayca satabilmeniz çok önemlidir. E-ihracat sayesinde ise yurt dışındaki müşterilerinize tam olarak ulaşabilir ve yüksek satış rakamları elde edebilirsiniz. Ayrıca, bunu yaparken tüm ürünlerinizi pazar yerlerinde listelemek için çok sayıda içerik çalışanına ihtiyaç duymazsınız.Yurtdışında ürün satabileceğiniz birçok web sitesi vardır. Bu siteler aracılığıyla ihracat yapabilir ve döviz kazanabilirsiniz. Hangi sitelerin en önemli olduğunu ve hangilerinin daha fazla alıcıya ulaşmasına yardımcı olacağını size söyleyeceğiz.

Amazon’da Satış Yapabilirsiniz

Bir çevrimiçi pazar yerleri listesinde olmazsa olmaz ilk şirket Amazon olacaktır. Online pazar yerine kitap satarak başlayan ve daha sonra geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Amazon, neredeyse dünyanın  her yerinde faaliyet gösteren bir online pazar yeridir. E-ticaretin öncüsü olarak kabul edilen Amazon, dünyanın en büyük şirketleri arasında yer almaktadır. Hızla büyüyen firma, uluslararası hizmet veren Amazon.com’un yanında pek çok ülkede, o ülkeye hitap eden e-ticaret platformları kurmuştur. E-ihracat yapabileceğimiz sitelerin başında gelen Amazon’da satış yapmanın farklı yolları vardır . Bunlardan birisi birçoğunuzun duyduğu dropshipping tir. Amazon Dropshipping sayesinde satışını gerçekleştirmiş olduğunuz ürünleri tedarikçinizden online olarak sipariş edersiniz. Sipariş edilen bu ürünler tedarikçinizden direkt alıcınıza gider. Bu tarz bir satış işlemi gerçekleştirmeniz için ilk olarak yapmanız gereken şey online bir platformda mağaza açmaktır. Bunun için Amazon Amerika, Amazon Avrupa, Amazon Kanada veya Amazon Meksika gibi pazar yerlerini tercih edebilirsiniz.

Amazon’da satış yapabilmenin yollarından diğer yöntem ise  FBA (Fullfillment by Amazon)’dır. Bu e-ihracat modelinde Amazon’un yurt dışı depolarına ürünlerinizi gönderirsiniz ve Amazon depolama, stok takibi, iade süreçlerini kendisi yapar. Sizden aylık ücret (40 dolar) ve depolama tutarı almaktadır. Amazon Prime üyelerine ürünleriniz bu sistemle birlikte aynı gün ulaştırılacağı için avantajınız olacak. Ayrıca ilk ay hiç sipariş alamamanız durumunda Amazon’a mail atıp aylık ücreti geri iade alabilirsiniz. Amazon FBA dışında kendinizin gönderim yapabileceği yöntem ise Amazon FBM (Fullfilment by Merchant)’dir. Bu satış yönteminde ise kendi anlaşacağınız bir uluslararası kargo firması ile ürünlerin gönderimini yapıyorsunuz. Bu şekilde kargo ücretleri fazla olacağı için 50 dolar ve üzerinde satışını yapabileceğiniz ürünleri tercih etmeniz daha doğru olur. Aksi halde ürün maliyetinden daha fazla kargo ücretini ürün bedeline yansıtmanız gerekir. Ufak çaplı bir ürün için bu ücret alıcılara çok pahalı gelebilir.

Aliexpress’de Satış Yapabilirsiniz

Aliexpress, 2010 yılında Çin’de kurulmuş bir start-up şirketidir ve BC2 iş modeliyle çalışmaktadır. Dünyanın birçok ülkesinde kullanılan Aliexpress, küçük üreticilerin tüketicileri memnun etmelerine olanak tanıyor. Çin’deki en büyük e-ticaret sitelerinden biri olan Aliexpress oldukça ünlüdür. Son zamanlarda insanlar Çin’den ürün getirip bulundukları ülkelerde satarak para kazanmaya başladılar. 

Aliexpress; B2B (işletmeden işletmeye) özelinde, belli bir alt satın alma limitinin olduğu; şirketlere, toptancılara, üreticilere ve tedarikçilere yönelik bir platformdur. Aliexpress toptan satış yapılan sanal bir toptancı pazarı olarak da nitelendirilebilir. Yani toptancılar/şirketler açısından Aliexpress satış yapmak ve ürün tedarik etmek için ideal bir pazar yeridir. Bu platform üzerinden bireysel tüketicilere satış yapılmaz.

Etsy’de Satış Yapabilirsiniz

E-ihracat yapmak isteyen satıcıların tercihlerinin başında Etsy gelir. Amerika kökenli olan e-ticaret platformu Etsy’de çoğunlukla el yapımı ürünler satılıyor. Türkiye’de el yapımı ürünler yapan birçok insan (özellikle ev hanımları) burada satış yapmaya başladı. Pandeminin etkisiyle özellikle son birkaç yılda satıcı sayısı çok fazla artan Etsy, yurt dışında satış yapılabilecek siteler listemizin olmazsa olmazlarından bir tanesidir.

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

Bu resim için metin sağlanmadı

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares