fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

E-fatura Nedir? Nasıl Kullanılır?

E-Fatura Nedir?

E-fatura, adındanda anlaşılacağı gibi elektronik ortamda hazırlanan ve alıcısına gönderilmiş faturalara verilen genel addır. Birçok avantajı bulunan e-fatura  kurumlara hem maddi hemde vakit olarak önemli faydalar sunmasıyla dikkat çeker.

Özellikle e-ticaret alanında kullanımı oldukça yaygınlaşan e-fatura, muhasebe ve arşiv işlemlerini dijitalleştirerek işlemlerinizi hızlandırmaktadır.

E-Fatura Nasıl Çalışır?

E-Fatura, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından kontrol edilen bir altyapı aracılığıyla yapılmaktadır. Oluşturulan bir fatura ilk olarak GİB sunucularına aktarılır ve sunucular tarafından alıcıya iletilir. Böylece tüm tarafların fatura işlemleri merkezi bir şekilde işlenir. İletilecek mesajların ticaretin taraflarına ulaştırılması için olabilecek en fazla kanalın kullanılmasına olanak sağlanır.

Nasıl E-Fatura Sahibi Olurum?

E-Fatura kullanmak istiyorsunuz. Peki nasıl e-fatura sahibi olabilirsiniz. E-fatura kullanabilmek için; Tüzel yani belirli bir topluluk için e-Fatura almak istiyorsanız öncelikli olarak Kamu Sertifikasyon Merkezi’nden mali mühür edinmelisiniz.Gerçek kişiler de mali mühür ya da e-imza ile e-Fatura için başvuru yapabilmektedir. Mali mühür, tüzel veya gerçek kişilere elektronik ortamda fatura işlemlerini gerçekleştirebilme yetkisi veren bir sertifikadır ve bu sertifika üç yıl boyunca geçerlidir. Mali mühür sahibi olduktan sonra Gelir İdaresi Başkanlığı’nın GİB aracılığıyla e-Fatura başvuru formu doldurmanız gerekmektedir. Bu adımın tamamlanmasının ardından, e-Fatura için başvurduğunuz hesap aktif hale gelmektedir. Böylece e-Fatura başvuru işlemi bütün aşamalarıyla tamamlanmış olur.

E-Fatura Ve Matbu (Kağıt) Fatura Arasındaki Fark Nedir?

E-fatura ile kağıt fatura arasındaki en büyük fark dijital ortam ile gerçek ortam üzerindeki fatura düzenleme işlemidir. E-fatura sistemi giderleri en aza indirirken, kağıt fatura ise sistemi giderlerin üst düzeye çıkmasını sağlamaktadır. Kağıt faturada dosya, kağıt, klasör ve arşivleme masrafları ön plandadır. Bu da maliyetinin artmasının başlıca sebeplerinden biridir. Bu tarz ekstra masrafların önüne geçmek için e-fatura ve e-arşiv faturası sistemine geçmek gerekir. E-fatura kullanarak hem zamandan hem de maliyetlerden tasarruf edersiniz. 

E-Faturanın Avantajları Nelerdir?

E-fatura kulllanımı işletmelere, kurumsal kimlik kazandırırken, birçok alanda karlılık getirmektedir. Çeşitli işlemlerin yapılabilmesi için maliyetleri azaltmak, iş süreçlerini kısaltmakta ve birçok kolaylık sağlamaktadır. E-fatura, işletmelerin iyileşmesini ve verimliliğini artırmıştır. Tüm irsaliye işlemleri elektronik ortamda hazırlandığı için irsaliye basımı, arşivleme gibi maliyetleri ortadan kaldırmakta, işletmelerin birçok konuda tasarruf yapmasını sağlamaktadır.

Sopyo E-Fatura Entegrasyonu

Akakçe, Amazon, Çiçeksepeti, Gittigidiyor, Hepsiburada, N11, Pttavm ve Trendyol pazaryerlerinden IdeaSoft, Shopify, Woocommerce, Opencart gibi e-ticaret sitelerinizden gelen tüm fatura oluşturma, saklama ve görüntüleme işlemlerinizi Sopyo’nun e-fatura entegrasyonu ile yapabilir; bu sayede masraflarınızı azaltabilir ve operasyonunuzu hızlandırabilirsiniz.

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

Bu resim için metin sağlanmadı

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares