fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Çiçeksepeti’nde Komisyon Kesintisi / Kârlılık Nasıl Hesaplanır?

Bu yazımızda sizlerle Çiçeksepetin’de satış fiyatının, komisyon kesintisinin ve karlılığın nasıl hesaplanacağı bilgisini paylaştık.

Öncelikle hesaplamalarınızı yapabilmeniz için aşağıdaki bilgilere ihtiyacınız olacaktır:

Satış Fiyatı : Çiçeksepeti’nde sergilediğiniz KDV dahil ürün satış fiyatı
Alış Fiyatı : Çiçeksepeti’nde satış yapacağınız ürünün KDV dahil ürün alış fiyatı
Komisyon : Çiçeksepeti’nde satış yapmakta olduğunuz kategoriden yapmış olduğu kesinti
Kargo Fiyatı : Ürününüzü kargoya teslim etmiş olduğunuzda kargo tarafından kesilen KDV dahil ücret
Güvenli ödeme altyapısı kullanımı bedeli : Satış işlemi ödemesinin müşteriden tahsil edilmesini ve satıcıya iletilmesini sağlamakta olan ve de Çiçeksepeti tarafınca geliştirilen yazılımın kullanımından dolayı bu ücret alınır.
Listeleme bedeli : Çiçeksepeti mağazasında yer alan, ilgili ayda satılan her bir tekil ürünün kodu adına Çiçeksepeti tarafınca belirlenmiş olan tutar ödenmelidir.

Komisyon Tutarı Hesaplama

Komisyon tutarının hesaplanmasında satış fiyatınızı belirlemiş olmanız ve (Çiçeksepeti’nde satışını yapacağınız ürününüzün kategorisine bağlı olarak değişmekte olan) komisyon oranını bilmeniz gerekmekte olup belirlediğiniz satış fiyatınız üzerinden yüzdelik olarak hesaplamalısınız.

Çiçeksepeti komisyon oranlarına ait güncel bilgilere https://www.sopyo.com/blog/genel/ciceksepeti-2021-komisyon-oranlari-ve-komisyon-kesinti-islemleri.html linkinden ürün kategorinizi seçerek ulaşabilirsiniz

Sizin için bu hesaplamanın daha kolay olması adına aşağıdaki formülü kullanmanızı öneririz.

Örneğin tasarım çiçek kategorisinde yapacağınız bir satış için komisyon oranını %30 ’dur. Satış fiyatı 100 TL olan bir ürününüz için bu kategori için komisyon tutarınız 100*(30/100)= 30 TL’dir.

Güvenli Ödeme Altyapısı Kullanım Bedeli

Pazaryerinde yapılan KDV dahil satış bedeli üzerinden %1,5 oranında güvenli ödeme altyapısı kullanımı bedeli tahsil edilmektedir. Satış işlemi ödemesinin müşteriden tahsil edilmesini ve satıcıya iletilmesini sağlamakta olan ve de Çiçeksepeti tarafınca geliştirilen yazılımın kullanımından dolayı bu ücret alınır.

Örneğin tasarım çiçek kategorisinde yapacağınız bir satış için güvenli ödeme altyapısı kullanım bedeli %1,5 ’dur. Satış fiyatı 100 TL olan bir ürününüz için bu kategori için güvenli ödeme altyapısı kullanım bedeli 100*(1,5/100)= 1,5 TL’dir.

Listeleme Bedeli

Çiçeksepeti mağazasında yer alan, ilgili ayda satılan her bir tekil ürünün kodu adına Çiçeksepeti tarafınca belirlenmiş olan tutar ödenmelidir. Bu tahsilat bedelinin nasıl yapıldığını aşağıda verilen tabloda görebilirsiniz.

ABCDBxD=E
Satıcının
platformda
listeli ürün
sayısı
Satıcının ilgili ayda
satış işlemi görmüş
ürün
sayısı
Satıcının ilgili
ayda aldığı
toplam sipariş
adedi
Birim
Listeleme Bedeli
ÇiçekSepeti’ne Ödenecek
Toplam
Listeleme
Bedeli
70010035003 TL300 TL

Kargo Ücretleri

ÇiçekSepeti ile anlaşmalı kargoların ürününüzün desisine bağlı olarak belirlemiş olduğu güncel kargo fiyatlarına pazaryeridestek@ciceksepeti.com adresine mail atarak bilgi talep edebilirsiniz. Diğer pazaryerlerinden farklı olarak Çiçeksepetinde kargolar satıcı tarafından ödenmektedir

Kârlılık Hesaplama

Karlılığınızı hesaplamanız için ilgili ürünün satış fiyatı üzerinden hesapladığınız komisyon tutarınızı listeleme bedelinizi ve güvenli ödeme altyapısı kullanım bedelinizi alış fiyatınızı da ekleyerek satış fiyatından çıkarmalısınız. Kargo satıcı ödemeli olduğundan kargo tutarı da düşülerek kalan tutar hesabınıza yatırılır. Sizin için bu hesaplamanın daha kolay olması adına aşağıdaki formülü kullanmanızı öneririz.

Satış fiyatınızın 100 TL, alış fiyatınızın 40 TL olduğunu ve kargo tutarınızın 10 TL olduğunu varsayarsak ürününüzün karlılığını
100 – ( 30 + 40 + 10 +1,5 + 3 ) = 15,5 TL bulacaksınız.

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

Bu resim için metin sağlanmadı

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares