fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Çiçeksepeti 2021 Komisyon Oranları ve Komisyon Kesinti İşlemleri

Çiçeksepeti 2021 komisyon oranları nelerdir? Komisyon kesinti işlemleri nasıl yapılmaktadır? Bu yazımızda sizlere Çiçeksepeti komisyon oranları ile ilgili bilgilerimizi paylaştık.

Çiçeksepeti hediyelik eşya anlamında akla gelen ilk sitelerden bir tanesidir. Tüm pazaryerleri gibi Çiçeksepeti de mağazalara sattığı ürünler üzerinden komisyon almaktadır.

Çiçeksepeti Komisyon Oranları

Tüm pazaryerlerinde olduğu gibi Çiçeksepeti de yapılan satışlardan komisyon bedeli almaktadır. Söz konusu bu komisyon oranları tüm kategorilerde farklılık gösterir. Örnek vermek gerekirse kâr marjının düşük ve de ürün fiyatının diğerlerini göre yüksek olduğu elektronik ürün kategorisinde komisyon bedeli düşükken kâr marjının yüksek, fiyatların düşük olduğu aksesuar ve benzeri kategorilerde komisyon oranları daha da yüksektir.

KategoriKomisyon Oranı
Petshop%10
Moda%15
Anne & Bebek%15
MP Food%25
Tasarım Çiçek%30
Ev & Yaşam%16
Süpermarket%10
Yapı Market & Hırdavat%15
Oto Aksesuar%10
Spor & Outdoor%15
Hobi%10
Oyuncak%15
Video Oyun Konsol%10
Ofis, Kırtasiye%15
Bilgisayar, Tablet%6
Cep Telefonu%5
Televizyon%6
Beyaz Eşya%8
Fotoğraf Makinesi%10
Takı%20
Saat%15
Aksesuar%15
Parfüm%18
Sağlık Medikal%10
Gümüş Takı%15
Altın Takı%15
Bijuteri%20

Hobi, Ev & Yaşam, Moda ve Süpermarket kategorilerinde sunduğu düşük komisyon oranları ile N11 ile Gittigidiyor gibi rakiplerine nazaran daha da düşük komisyon oranları ile satış yapma imkânı sunar. Elektronik kategorisinde de satıcılara uygulanmakta olan komisyon oranları hemen hemen diğer pazaryerleri ile aynı seviyededir.

Trendyol ve Hepsiburada’nın diğer pazaryerlerine nazaran komisyon oranları daha da fazladır. Çiçeksepeti pek çok kategoride söz konusu pazaryerlerinden daha düşük seviyede komisyon oranı sunar. Bu da satıcılar için Çiçeksepeti’ni cazip bir hâle getiriyor.

Çiçeksepeti’nin Satıcılardan Almakta Olduğu Diğer Ücretler

Çiçeksepeti pazaryerinde yapılan KDV dahil satış bedeli üzerinden %1,5 oranında güvenli ödeme altyapısı kullanımı bedeli tahsil edilmektedir. Satış işlemi ödemesinin müşteriden tahsil edilmesini ve satıcıya iletilmesini sağlamakta olan ve de Çiçeksepeti tarafınca geliştirilen yazılımın kullanımından dolayı bu ücret alınır.

Ayrıca Çiçeksepeti satıcılardan bir de listeleme bedeli tahsil eder. Çiçeksepeti mağazasında yer alan, ilgili ayda satılan her bir tekil ürünün kodu adına Çiçeksepeti tarafınca belirlenmiş olan tutar ödenmelidir. Bu tahsilat bedelinin nasıl yapıldığını aşağıda verilen tabloda görebilirsiniz.

ABCDBxD=E
Satıcının platformda listeli ürün sayısıSatıcının ilgili ayda satış işlemi görmüş ürün sayısıSatıcının ilgili ayda aldığı toplam sipariş adediBirim Listeleme BedeliÇiçekSepeti’ne Ödenecek Toplam Listeleme Bedeli
70010035003 TL300 TL

Diğer tüm pazaryerlerinde olduğu gibi Çiçeksepeti pazaryerinde de satışa sunulan ürünlerde kargo bedava olarak satış yapılabilmektedir. Sürat Kargo ve Yurtiçi Kargo entegrasyonları bulunmakta olan Çiçeksepeti’nde bu kargo firmaları ile gönderim yapılmaktadır. Çiçeksepeti’nin kendi anlaşması ile gönderim sağlanır ve kargo ücretleri müşteriye değil satıcılara yansıtılır.

Satıcılar ürün teslimlerinde taahhüt ettikleri günü aşarlarsa aşım yaptıkları her gün için 20 TL + KDV ödeme yaparlar.

Aşağıda belirtilen durumlarda satıcıların Çiçeksepeti pazaryerine 20 TL + KDV tutarında ceza ödemeleri gerekir.

  • Alıcıyla gerçekleştirilen sözlü ve/veya yazılı iletişim içinde şikayete yol açabilecek türde üslup ve tarz kullanmak,
  • Alıcıya siparişlerine yönelik olarak düzenlenmiş olan faturaları göndermemek,
  • Siparişler ile birlikte sevk irsaliye belgesi göndermemek,
  • Eksik parçalı ve/veya, hatalı ve/veya kusurlu bir ürün göndermek,
  • Alıcıları Çiçeksepeti’ni aradan çıkarıp başka bir platform üzerinden alışveriş yapmaya yönlendirmek,
  • Alıcının iade ettiği ürünü kabul etmemek,
  • Alıcı ile Çiçeksepeti kanalı haricinde başka bir iletişim aracı aracılığı ile iletişim kurmak.

Sopyo Sizlere;

N11HepsiBuradaGittiGidiyorTrendyol, Çiçeksepeti ve Akakçe gibi pazaryerlerini tek bir panel üzerinden yönetim imkanı verir. Ürününüzün tüm pazar yerlerindeki güncel stok,fiyat ve sipariş yönetimlerini denemek için hemen sizde Sopyo’ya kayıt olun. 14 gün ücretsiz deneyebilirsiniz. Sopyo IdeaSoft entegrasyonu ile işleriniz hızlansın, hayatınız kolaylaşsın!

www.sopyo.com Linkine tıklayarak hemen ücretsiz denemeye başlayın.

Benzer Makaleler

  1. HepsiBurada 2021 Komisyon Oranları ve Komisyon Kesinti İşlemi (12)
  2. GittiGidiyor 2021 Komisyon Oranları ve Komisyon Kesinti İşlemi (12)
  3. N11 2021 Komisyon Oranları ve Komisyon Kesinti İşlemi (11.9)

Total
0
Shares