fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Amazon Mağaza Açma/Dükkan Açmak 2022

Amazon Mağaza Açma/Dükkan Açmak 2022

Herkese merhaba,

E-ticaret yapmak isteyen ya da günümüzde tüm işini dijitalde büyütmek isteyen girişimcilerin birçok pazar yerinden faydalanması gerekmektedir. Bu pazaryerlerinin en çok tercih edilenleri arasında Amazon yer alıyor. Amazon ’da satış hayatına öncelikle özel mağazacılık yoluyla başlayan ve müşteri kitlesini hızla arttıran bir e-ticaret sitesidir. Sonrasında başka mağazalarında online mağaza açmasına imkân tanıyarak iş hacmini oldukça genişletmiştir. Siz de online satışa yeni başlayacak bir girişimci veya şirket sahibiyseniz Amazon ’dan kendinize bir mağaza açabilir ve geniş bir müşteri kitlesine hitap ederek e-ticaret hayatınıza başlayabilirsiniz.

⚠️***NOT:** Amazon ’da satış yapabilmek için bizden istenen en önemli şart bir firma olmaktır. Amazon bireysel olarak satış yapılmasına izin vermemektedir.

amazon.com.tr sayfasını açıyoruz. Menü kısmında bulunan Satış Yap butonuna tıklıyoruz.

Açılan sayfada Hesap Aç butonuna tıklıyoruz.

Bizi hesap oluşturma sayfasına yönlendiriyor. Buradan Amazon Hesabınızı Oluşturun butonuna tıklıyoruz. Açılan ekranda Ad-Soyad, e-posta ve şifre kısımlarını yazıyoruz ve Amazon Hesabınızı Oluşturun butonuna tıklıyoruz.

Yazmış olduğunuz e-posta adresine bir doğrulama kodu gönderiliyor. O kodu ilgili alana yazıyoruz ve Amazon Hesabınızı Oluşturun butonuna tıklıyoruz.

Açılan sayfadan işletme türünüzü seçiyoruz ve işletmenizin adını yazıyoruz. Bir sonraki adım için Kabul Et ve Devam Et butonuna tıklıyoruz.

Karşımıza mağaza oluşturmak için gerekli bilgilerin girileceği bir sayfa çıkıyor. Bu alan 4 adımdan oluşuyor. 1. adımda işletmeye ait bilgileri giriyoruz ve Kaydet ve Devam Et butonuna tıklıyoruz.

2. adımda kişisel bilgilerinizi yazıyoruz ve Kaydet ve Devam Et butonuna tıklıyoruz.

3. adımda ödeme bilgilerinizi (kart numarası, kart sahibi ve fatura adresi) yazıyoruz ve Kaydet butonuna tıklıyoruz.

4. adımda ise mağaza adınızı **yazıyoruz ve Ürünlerinizi listelemeye… butonuna tıklıyoruz ve hesabınızı açmış oluyoruz.

Hesabınıza erişebilmek için sizden ilk olarak iki adımda doğrulamayı etkinleştirmeniz isteniyor. Bunu için açılan sayfada İki Adımda Doğrulamayı Etkinleştir butonuna tıklıyoruz. Kodları nasıl almak istediğinize ait seçimi yapıyoruz ve yazdığımız telefon numarasına kod gönderiliyor. Telefon numaranıza gelen kodu giriyoruz ve Kodu doğrula ve devam et butonuna tıklıyoruz.

Etkinleştirme işlemi tamamlandıktan sonra Amazon tarafından bir mail gönderilecek. Bu mailde kimlik doğrulaması yapmanız gereken bir link göreceksiniz. Bu linke tıklayarak Satıcı Kimlik Doğrulaması ekranına yönlendirileceksiniz. Yada satıcı panelinizde logonun sağ tarafında bulunan bayrak simgesinin altında bildirimlere tıklıyoruz. Buradan da göndermeniz istenen ek belgeler ekranına yönlendirileceksiniz.

Bu ekrandan ülke seçiyoruz ve sayfanın alt kısmında bulunan Dosyaları Seç butonuna tıklayarak (ya da dosyayı sürükle bırak yaparak) kimlik belgenizin ön ve arkasını seçip yüklüyoruz. İrtibat bilgisi kısmına e-posta ve telefon numaranızı yazıp Gönder butonuna tıklıyoruz.

Amazon‘da Mağaza Açmanız İçin Gereken Belgeler Nelerdir?

Kredi Kartı : Geçerli ve kullanım süresi dolmamış bir kredi kartı.

Telefon Numarası : Ülke koduyla birlikte, geçerli bir telefon numarası

Firma Kayıt Bilgileri

  • İşletme bilgisi: işletme türü, mersis numarası ve şirket vergi numarası
  • Adres: kayıtlı iş adresi bilgisi

Birincil İrtibat Kişisi Bilgileri : Birincil irtibat kişisi, hesap sahibinin kendisi (kayıtlı satıcı) veya şirket içinde hesap sahibinin adına Amazon ‘da satıştan sorumlu kişidir. Bu kişi; hesap sahibinin adına kayıt bilgilerini sağlar, ödemeler ve iadeler gibi işlemleri başlatır ve bu kişinin, Amazon hesabına erişimi vardır. Birincil irtibat kişisinin yaptığı işlemler, hesap sahibince yapılmış sayılır. Sağlamanız gerekenler:

  • Kimlik bilgileriniz (geçerli bir pasaport veya kimlik belgesi kullanabilirsiniz)
  • Doğum tarihiniz ve doğum yeriniz
  • Cep telefonu numaranız

Banka Hesap Bilgileri : Kayıt işlemini tamamlamak için banka hesap bilgilerinizi (TL hesabı) bizimle paylaşmalısınız. Bu hesap, satışlarınızdan elde ettiğiniz geliri almanız için kullanılır.

Amazon ‘da Mağaza Açılışı Ne Kadar Sürer?

Amazon ’da mağaza açma adımlarını tamamladıktan sonra ortalama 24 saat içerisinde onay alıp hesabınızı kullanabilirsiniz. Aynı zamanda başvuru sonrası ekranda hesabınıza giriş yapabileceğiniz tahmini tarih bilgisi de verilmektedir.


Sopyo ile kolay ve kusursuz entegrasyon

Pazaryerleri ile sipariş, stok, e-fatura, kargo ve ürün entegrasyonu sağlıyoruz.
Tüm platformları tek bir panel üzerinden çok kolay ve işlevsel bir şekilde yönetin.

Eklenen her ürün kendi e-ticaret sitenizde de yayınlansın.
Sopyo sayesinde bir kaç tık ile ürünleriniz OpencartWooCommerceShopify ve IdeaSoft e-ticaret sitenizde de yayınlansın.

  •  Kullanımı en kolay pazaryeri entegrasyon çözümüyüz.
  •  Dakikalar içerisinde ürünleriniz tüm platformlarda listelensin.
  •  Siparişlerinizi e-fatura ve kargo entegrasyonu sayesinde daha hızlı yönetin.
  •  ERP veya muhasebe yazılımlarınıza entegre oluyoruz.
Total
0
Shares