fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

2023’de Etsy’de Para Kazandıracak 15 Ürün Kategorisi

Para kazanmanın yeni bir yolunu mu arıyorsunuz? Bu makaleyi okuyorsanız, Etsy’de satış yapma fikri zihninizin bir köşesinde yer alıyor demektir. 🙂 Etsy, platformun “özel, sıra dışı ögelerden oluşan bir evrene ev sahipliği yaparak” el sanatları, vintage ürünler ve kişiselleştirilmiş hediyeler satmak için mükemmel bir kanal haline geldiğini söylüyor.
Her gün binlerce insan yeni ve benzersiz bir ürün aramak için Etsy’yi ziyaret ediyor.

Siz de hobinizi, benzersiz bir becerinizi veya fikrinizi döviz bazında para kazanabileceğiniz bir gelir kaynağına dönüştürmenin yolunu arıyorsanız, Etsy tam da bu konuda zihninizde bir ampul yanmasına yardımcı olabilir.
Peki bu yıl Etsy’de satılacak en iyi ürünler neler?
Bu platformda hemen hemen herkesin sıcak bakabileceği bir ürün grubu var. Üstelik kendiniz üretmeseniz bile!

2022’de Etsy’de satılacak en iyi ürün gruplarını bu başlık altında sizler için derledik. İster ek gelir ister home office olarak doğrudan gelir sağlamanıza yardımcı olacak 15 karlı ürün kategorisinin detaylarını ve bonus olarak eklediğimiz Etsy’ye giriş yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktaları ve daha fazlasını öğrenmek için makaleyi okumaya başlayalım.

ETSY’DE EN ÇOK NE SATIYOR?

Şu anda Etsy’de binlerce kategori ve alt kategoride satılık 60 milyondan fazla ürün var.
Peki, nereden başlayabilirsiniz?
Endişelenmeyin: Etsy’de en çok neyin satıldığını bulmak kolaydır. Başlamak için Etsy.com’a giderek ‘Şu Anda Popüler’ ve ‘Editörün Seçtikleri’ bölümlerine güncel olarak göz atın. Şimdi, sizler için 2022’de en iyi satılacak ürün kategorilerine geçelim:

Etsy’de Satılacak En İyi 15 Ürün Kategorisi:

  1. El yapımı ve kişiselleştirilmiş takılar
  2. Takı ve el işi malzemeleri
  3. Yazdırılabilir dijital baskılar
  4. Dijital sanat eserleri
  5. Stickerlar
  6. Defter ve dergiler
  7. Parti süslemeleri
  8. Düğün ürünleri
  9. Kişiselleştirilmiş kartlar
  10. Kişiselleştirilmiş hediyeler
  11. El yapımı giysiler
  12. Aksesuarlar
  13. Ev yapımı banyo ve güzellik ürünleri
  14. Sıfır atık ürünler
  15. Vintage parçalar
ETSY’DE SATILACAK EN İYİ 15 ÜRÜN #1: EL YAPIMI VE KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ TAKILAR

Şüphesiz, el yapımı takılar Etsy’de satılan en popüler ürün gruplarından biridir. Ve iyi isabetli bir sebeple. Kadın erkek fark etmeksizin çok sayıda tüketici türünün tek örneği küpeler, kolyeler, bilezikler, yüzükler ve daha fazlası için Etsy’nin çevrimiçi pazarına gidiyor. Unutmayın, takı alma kararı kesinlikle kişisel bir karardır; alıcılar, eşsiz bir kişi için eşsiz bir parça istiyor. Doymuş görünebilecek bir pazarda bile, benzersiz ve kişiselleştirilmiş ürünler üreten yeni satıcılara her zaman yer vardır.

ETSY’DE SATILACAK EN İYİ 15 ÜRÜN #2: TAKI VE EL İŞİ MALZEMELERİ

Etsy’de bu kadar çok insan el yapımı takı alıp satarken, platformda en çok satan kategorilerden birinin de el sanatları ve mücevher malzemeleri olması pek de şaşırtıcı olmayabilir.
Bu, aslında el yapımı takılarda kullanılan boncuklar, değerli taşlar, zincirler ve bu malzemeleri bir araya getirmek için kullanılan ince uçlu aletler demektir. Aynı zamanda kurdeleler, iplikler, minyatür işler, tığ işleri ve örgü desenleri gibi zanaatkarlar için malzemeler anlamına da gelir. Ancak Etsy’de şu anda bu kategoride satılan en popüler ürünlerden biri de kendin yap el işi kitleridir. Boş zaman fazlalarını ilginç hobilerle değerlendirmek veya yeni hobiler kazanmak isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği hazır kit ürünleri mutlaka aklınızın bir köşesinde bulunsun.

ETSY’DE SATILACAK EN İYİ 15 ÜRÜN #3: BASILABİLİR ÜRÜNLER

Basılabilir ürünler, tüketicilerin satın aldıkları, ardından indirdikleri ve evlerinin rahatlığında bile yazdırabilecekleri dijital ürünlerdir. Bu ürünler Etsy’nin yükselen ürün kategorisi olup özgeçmiş şablonlarını, karalama çizelgelerini, hatta fotoğraf albümlerini veya boyama kitaplarını dahi içerebilir. Ancak popüler olarak bu kategorinin en çok satan grubu şüphesiz kişisel planlayıcılardır.
Kişisel planlayıcılar olarak; günlük, aylık vb. planlayıcılarından, bütçe takiplerine, buzdolabına asılabilecek periyodik yemek planlayıcılarına, hatta blog veya sosyal medya içerik takvimine kadar pek çok kapsam değerlendirilebilir.
Çok basit: Zamanın en kıymetli hazine olduğu son yıllarda, insanlar kendilerini düzenli tutan ve onlara zaman kazandıran ürünler için gönül rahatlığıyla ödeme yapıyorlar. Çünkü ödedikleri bedel onlara zaman tasarrufu sağlıyor. (Tabii uyguladıkları sürece)

Etsy’de basılabilir ürün satmanın en iyi yanı nedir?

İlk olarak, basılabilir ürünler mükemmel bir pasif gelir kaynağıdır. Sadece bir kez oluşturarak aynı ürünü sonsuz kez satabilirsiniz. İkincisi, çevrimiçi satışta bazen yük olabilen lojistik zorluklarına takılmadan doğrudan satabilirsiniz.

ETSY’DE SATILACAK EN İYİ 15 ÜRÜN #4: DİJİTAL SANAT ESERLERİ

Bugün, her zamankinden daha fazla sanatçı dijitalleşiyor.
Bu demek oluyor ki birbirinden niş ve benzersiz ürünleri çatısı altında buluşturan Etsy’de sanatçılar, basılabilir duvar sanatı ve küçük ölçekli baskılar, işletmelerin kullanabileceği grafikler ve etiketler, afişler ve benzersiz dekorasyon parçaları, hatta komik ve ilham verici alıntı cümleler bile satıyorlar. (Çok yakında Sopyo’ya da dijital ürünler ekleyebileceğinizi hatırlatalım. 🙂 )

İnsanların odalarını veya çalışma alanlarını ilham verici resimlerle dekore etme konusunda heyecanları ve dolayısıyla talepleri olduğu için bu tarz ürünler, Etsy’de en çok satanlar arasındadır.

Basılabilir ürünlerde olduğu gibi, dijital sanat eserleri satmak da satıcının lojistik konusunda endişelenmesine gerek olmadığı ve alıcının satın aldıkları ürüne anında ulaşabilmelerinin sevincini yaşadığı anlamına gelir.

ETSY’DE SATILACAK EN İYİ 15 ÜRÜN #5: ÇIKARTMALAR (STICKERLAR)

Etsy mağazanızda satacak yaratıcı şeyler arıyorsanız, çıkartmalar en iyi seçeneklerden biridir. Çünkü Etsy’de en trend olan ürünler arasında çıkartmalar ilk sıralarda yer alıyor. Bazılarınız bu küçücük ürünlerin çok satmasına şaşırmış olabilir. Fakat not defterlerini, kartpostalları, tebrik kartlarını vb. süslemek için çıkartmalar gerçekten çok fazla kullanılıyor. Ya da işletmeler, kulüpler, okullar etkinlikler düzenlerken özel çıkartmaların gücünden oldukça yararlanıyorlar. Bu nedenle, bu ürünler geniş bir pazara sahiptir.
Üstelik global pazarlara yeni giriş yapacak olan satıcılar için çıkartmalar ucuzdur. Üretim ve gönderim maliyetleri de kolaydır. Tasarımı bir kez oluşturduktan sonra, ürününüzü sizin için yazdıracak ve gönderecek baskı hizmeti sağlayan bir matbaa vb. işletme ile ortak olabilir, dilerseniz sadece bastırıp diğer tüm süreçleri kendiniz yürütebilirsiniz.
Araba stickerlarından duvar stickerlarına, telefon kılıfınıza veya su şişesine koyduğunuz stickerlara kadar, bu ufak detaylar hayatınızı kişiselleştirmenin hızlı ve kolay bir yoludur.

ETSY’DE SATILACAK EN İYİ 15 ÜRÜN #6: DEFTER VE DERGİLER

Etsy’nin kendi En Çok Satan Ürünler listesinde trend olan kategorilerden bir diğeri de defterler ve dergilerdir. Bunun nedeni, yazmanın birçok insanın ilgisini çekmesi gerçeğine dayanmaktadır. Bir günlükten daha samimi ne olabilir?
İnsanlara en derindeki düşünceleri ve hatta okul çalışmaları için benzersiz bir alan sağlamak, muhteşem günlükler ve seyahatleri sırasında kişisel deneyimleri için not tutacakları ilginç defterler sunmak…

Tam da Etsy’de patlayan bir iş.

ETSY’DE SATILACAK EN İYİ 15 ÜRÜN #7: PARTİ SÜSLEMELERİ

Çok basit: insanlar özel etkinliklere para harcamayı sever. Bu harcamalar gittikçe artmakta ve Etsy’de bu harcamaların sayısı da oldukça fazla.
Organizasyoncular ve etkinlik düzenleyicileri, türünün tek örneği parti dekorları, el yapımı ürünler, aksesuarlar, parti malzemeleri, davetiyeler ve ilginç parti oyunları bulmak ve farklılık yaratmak için bu ürün gruplarını ararlar. Evet, doğum günlerinden, baby showerlardan, mezuniyetlerden ve düğünlerden bahsediyoruz.

Tarzınızı ve zevkinizi belirleyen parti dekorlarına denk gelirseniz (ki muhtemelen denk gelirsiniz), kesinlikle satın alırsınız. Bu nedenle parti süslemeleri Etsy’de en çok satan ürün gruplarından biridir.

ETSY’DE SATILACAK EN İYİ 15 ÜRÜN #8: DÜĞÜN ÜRÜNLERİ

Parti süslemeleri satmaktan bahsetmişken, düğün ürünleri dağın zirvelerinde yer alır ve şüphesiz Etsy’nin en çok satan ürünleri arasındadır.

Düğün pazarının yalnızca ABD’de yılda 70 milyar doların üzerinde olduğunu biliyor muydunuz? TÜİK verileri de Türkiye’de her geçen yıl düğün harcamalarının arttığını destekler nitelikte. Dolayısıyla düğün sektörünün pastadaki payının sürekli arttığını söylemek mümkün!

Neden Etsy?

Çünkü Etsy bu alanda gururla bir ayrım yapmaktadır ve insanlar düğünleri söz konusu olduğunda sıradan bir şey istemezler. Böylece Etsy’ye el yapımı davetiyeler, süslemeler, takılar, taçlar, buketler, bekarlığa veda kıyafetleri ve malzemeleri ve hatta gelinlikler için bile geliyorlar! Zira Etsy’de düğüne dair yapılabilecek tüm hazırlık ürünleri yer alıyor.

ETSY’DE SATILACAK EN İYİ 15 ÜRÜN #9: KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ KARTLAR

Yukarıda yer alan ürünlerden bir tanesi tam da kişiselleştirilmiş kartlar arasında en satanı: El yapımı davetiyeler. Ancak kişiselleştirilmiş kartlara olan kuraklık bunun çok daha ötesine geçiyor.
Şöyle bir düşünün; Belirli bir kişi, olay veya durum için hayalinizdeki mükemmel kartı bulabilmek adına köşedeki mağazada ya da dijital mağazalarda kaç kez gezindiniz? Ancak sonunda iyi ama sizi tam olarak tatmin etmeyen bir kartla yetindiniz.
Etsy, bu sorunu kişisel bir dokunuş eklemeye izin veren benzersiz seçeneklerden oluşan hazinesiyle çözüyor, ve kişiselleştirilmiş kartlara olan kuraklığı yeşertmeye çalışıyor. Bu nedenle birçok Etsy satıcısı kişiselleştirilmiş tatil kartları, duyuru kartları ve hatta popüler mizah unsurlarından yararlanan kartlarla başarı elde etti. Ülkemizde kişiselleştirilmiş kart olarak en fazla kullanılan model ise müşteriye özel olarak hazırlanan sipariş not kartlarıdır.

ETSY’DE SATILACAK EN İYİ 15 ÜRÜN #10: KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ HEDİYELER

Sadakatsiz müşterilerin gittikçe arttığı son dönemlerde, kişiselleştirmeyi ürünlerinizde ve/veya markanızda ne kadar çok kullanabilirseniz geri dönüşü de o kadar sağlam olacaktır. İyi haber, hemen hemen her şeye sanat veya tasarım basmak hiç bu kadar kolay olmamıştı!

İnsanların kendi tasarımlarını oluşturmalarına ve kahve kupaları, bardaklar, mücevherler, anahtarlıklar, tişörtler, çoraplar… Aklınıza gelebilecek hemen hemen her şeye yazdırmalarına fırsat verebilirsiniz.
Tıpkı stickerlarda olduğu gibi bu durumun en iyi yanı da talep üzerine baskı hizmeti sağlayan firmalarla, siparişleri sizin için yazdıracak ve gönderecek bir işletmeyle ortak olabilmenizdir.

ETSY’DE SATILACAK EN İYİ 15 ÜRÜN #11: EL YAPIMI GİYSİLER

Evet, kişiye özel tişörtler ve üzerlerinde tasarımlar bulunan diğer giysiler Etsy’de tüm zamanların favorisi. Ancak giyim kategorisi içinde el yapımı giysiler için hızla gelişen bir alt pazar da var.
İster uzman bir örücü olun, ister çalıştığınız tığ işi yapan bir usta olun, ister sıfırdan farklı tarzlarda özel kıyafetler yaratan hevesli bir tasarımcı olun, el yapımı kıyafetler Etsy’de rağbet gören satılacak en yaratıcı ürünler arasındadır!

İnsanlar kendilerini yansıtan kıyafetleri sevme eğilimindedir. Tipografik giyim ürünleri, özel tarz elbiseler ve trend şortlar, egzotik çocuk elbiseleri kesinlikle alıcıların dikkatini çekecektir.

ETSY’DE SATILACAK EN İYİ 15 ÜRÜN #12: AKSESUARLAR

Oldukça basit, giyim aksesuarları Etsy’de satılan en popüler gruplardan biridir. Giyime benzer şekilde şal, çanta ve cüzdanlar Etsy’de en çok satan ürünler arasındadır. Aslında bunlar hem erkekler hem de kadınlar için olmazsa olmaz aksesuarlardır. “Çanta” için arama yaptığınızda desen, malzeme ve renklerle ilgili yüzlerce ürün çeşidi bulacaksınız.
Ancak şu anda en popüler giyim aksesuarı bebek fiyonkları ve kurdeleler. Dünyanın dört bir yanındaki satıcılar, görmezden gelinemeyecek kadar çekici olan sevimli çocuk fiyonkları, bantlar, taçlar, iğneler ve kol düğmeleri ve tığ işi satıyorlar. Siz de aksesuar grubuna dahil olan pek çok ürünü kolayca Etsy üzerinde listeleyebilirsiniz.

ETSY’DE SATILACAK EN İYİ 15 ÜRÜN #13: EV YAPIMI BANYO VE GÜZELLİK ÜRÜNLERİ

Günümüzde, giderek daha fazla insan sağlıklı, çevre dostu bir yaşam tarzı izliyor. Şu anda banyo ve güzellik kategorisinde de seri üretilen, kimyasal içerikli ürünlerden uzaklaşarak ev yapımı, organik ve çevre dostu ürünlere yönelen bir “hareket” var.
Hassas cilt tipleri için güvenli olduklarından tüketicilerin doğal içerikli kozmetik ürünleri satın alma olasılıkları daha yüksektir. Bu, Etsy’de ev yapımı banyo bombaları ve sabunların, vücut losyonlarının ve cilt bakımı yüz maskelerinin organik kozmetikler kadar potansiyel pazar olduğu anlamına gelir. Aklınızda bulundurmanız gereken bir şey, organik kozmetik üretiminin sıkı bir kontrol gerektirdiğidir. El yapımı güzellik ürünleri satarak çevrimiçi işinizden para kazanmanın bir başka yolu da güvenilir bir tedarikçi bulmaktır. Ardından bunları mağaza adınızın altında etiketleyebilirsiniz.

Etsy’de satış yapmaya başlamak istiyorsanız, şimdi bu büyüyen hareketten yararlanmanın tam zamanı!

ETSY’DE SATILACAK EN İYİ 15 ÜRÜN #14: SIFIR ATIK ÜRÜNLER

Küresel ısınmanın etkilerini derinlemesine hissettiğimiz son yıllarda, “Sürdürülebilirlik yolculuğu” pek çok markanın ve tüketicinin gündemine aldığı bir konu olarak karşımıza çıkmakta. Kısacası sıfır atık ürünlerin amacı, çöp sahasına hiçbir şey göndermemektir. Etsy’de mağazalar, yeniden kullanılabilir yüz maskeleri, yeniden doldurulabilir deodorant, sıfır atık diş macunu, hatta zararlı kimyasalları içermeyen şampuanlar ve bulaşık sabunları gibi ürünler satıyor.
Artan bir sosyal vicdan ve sorumluluk çağında, giderek daha fazla müşteri bu ürünler için prim ödemeye istekli.

ETSY’DE SATILACAK EN İYİ 15 ÜRÜN #15: VINTAGE PARÇALAR

Sonuncu fakat bir o kadar da önemli olan kategoriye, gerçekten tutkulu bir hayran kitlesiyle ulaşıyoruz: Vintage!
O niş alanda, alıcılar geçmişten ilginç ve benzersiz ürünler arıyor: Vintage elbiselerden yüzyıl ortası mobilyalara.. Ve tahmin edin, aradıklarını bulduklarında ne pahasına olursa olsun satın almaya hevesliler.

Etsy, mağazaların gerçek anlamda vintage ürünler sattığı birkaç pazaryerinden biridir. İşe yaramadığını düşündüğünüz kitaplar, annenizin çeyizlik fincanları ve dantelleri, antika takılar, evde duran gereksiz kilimler bile bu dünyanın başka bir yerindeki biri için koleksiyonunun bir parçası olabilir.
Vintage kategorisi ile ilgili şu detayları da aklınızın bir köşesinde tutmanızda fayda var:
Etsy, vintage kategorisinde satacağınız ürün ile ilgili sizden detaylı bilgiler isteyebilir. Çünkü bu kategoride satılan ürünler genellikle 20 yıl ve üzeri geçmişe sahiptir. Dolayısıyla stil olarak vintage fakat üretim olarak yeni olan ürünleri vintage çatısı altında satamazsınız. Satacağınız ürünler gerçek anlamda bir geçmişe sahip olmalı!

BAŞARILI BİR ETSY MAĞAZASI AÇMAK İÇİN 7 İPUCU

1. Neleri satabileceğinizi ve satamayacağınızı çok iyi anlayın.
Etsy platformunun el yapımı, el yapımı malzemeleri veya vintage ürünlerden oluştuğunu ve en çok satılan ürünlerin de bu kategoriler olduğunu unutmayın.
El yapımı ürünler, satıcı tarafından yapılan veya tasarlanan ürünlerdir. El yapımı ürünler, bir ürünün yeniden satılmasını, yani ikinci el ürünleri kapsamaz ve üretimde kullandığınız tüm üretim ortaklarını açıklamanız gerekir. Etsy’de ikinci el olarak satabileceğiniz tek ürün kategorisi “vintage”dır. Ki ona da ikinci el değil antika diyoruz 🙂
Vintage ürünler, yukarıda da bahsettiğimiz üzere 20 yıldan eski ürünlerdir. Retro görünümlü yeni üretim ürünler kesinlikle vintage sayılmaz!
Etsy’ye göre el işi malzemeleri, “birincil amacı bir ögenin veya özel durumun yapımında kullanılmak olan araçlar veya malzemeler”dir.

Etsy’ye giriş yaparken Etsy’nin kurallarını kontrol ettiğinizden emin olun.

2. Fotoğraflar Etsy mağazanızı batırır ya da çıkarır.
Çevrimiçi satıcıların fiziksel mağazalara göre belki de en büyük dezavantajı, müşterilerin satın almadan önce ürüne dokunamamaları, ürünü üzerlerinde deneyerek bir satın alma kararı verememeleridir.
Velhasıl, Etsy’deki mağaza sahipleri için, yüksek kaliteli ürün fotoğrafları, herhangi bir Etsy mağazasının başarısı için kesinlikle hayati öneme sahiptir!

Profesyonel bir fotoğrafçı olmanıza gerek yok. Ancak optimum düzey için şunlara dikkat edebilirsiniz: Ürününüzün çok gürültülü olmayan bir arkaplan üzerinde ve görselin odağında yer aldığından, uygun ışık kullanıldığında, ürünün gerçeği ile birebir olduğundan ve görselin ürünü yansıttığından emin olun. Güzel haber! Etsy, her ürün için 10 adet fotoğraf yüklemenize izin verir. Tüm hakkınızı kullanın ve 10 adet görsel yüklemekten asla çekinmeyin. Ürüne dair en güzel fotoğrafı kapağa ekleyin ve ürünü farklı konumlarda, farklı kullanım alanlarında, farklı kişilerde ve farklı açılarda gösterin. Çünkü Etsy’de satılan ürünlerin bir çoğu el yapımı vb. olduğundan, müşteri kitlesi alacağı ürüne dair tüm detayları görmek isteyecektir. Şimdi size küçük ama etkisi büyük bir tüyo vereceğiz: Etsy’de ürün videosu ekleyebileceğinizi biliyor muydunuz? Evet! Etsy ürün videoları eklemenize de izin veriyor. Türkiye’nin e-ticaret lideri Trendyol’a da ürün tanıtım videosu ekleme özelliğinin eklendiğini hatırlatalım. 🙂 Dinamik ve gerçek içeriklerin oldukça önem kazandığı günümüzde, ürününüzü potansiyel müşterilerinize tüm gerçekliğiyle çekin.

Unutmayın:
Etsy’den alışveriş yapanların %90’ı, fotoğraf kalitesinin bir satın alma kararı için “son derece önemli” veya “çok önemli” olduğunu söylüyor.

3. Mağazanızda birbiriyle uyumlu bir ürün grupları satın.
Unutmayın, Etsy Amazon ya da eBay gibi bir platform değildir. Her kategoriden ortaya karışık ürünlerden oluşan uyumsuz ve karışık bir mağazanız olmamalıdır. Mağazanızda sattığınız ürünler ortak bir temayı, amacı, tasarımı ve estetiği paylaşmalıdır. Ögeler birbirinden farklı olsa da bir koleksiyon olarak ahenk oluşturmalı, birlikte çalışmalıdır. Profesyonel ipucu: Müşterilerinizin size verdiği geri dönüşleri iyi yakalayın. Ürüne dair eksik gördüğü ya da tamamlansa iyi olacağını düşündüğü değerlendirmeler yapabilirler. Gelen bu değerlendirmelere göre aksesuar vb. uyumu bozmayacak ürünlerle mağazanızı çeşitlendirebilir, sizi yukarıya taşıyacak iyileştirmeler yapabilirsiniz.

4. İnsanları mağazanıza yönlendirmek için Pinterest’in gücünü kullanın.
Pinterest, özellikle Etsy için olmazsa olmaz bir sosyal medya kanalıdır. Diğer sosyal medya platformları daha çok sohbet, sosyalleşme ve içerikle ilgiliyken, Pinterest tamamen ilhamla, yaratıcılıkla ve görsellikle ilgilidir. İnsanların evleri, gardıropları, hobileri ve yaşamları için fikirler aradığı, yapım yöntemleri denediği, kaydettiği harika bir hazinedir.
İşin sırrı, yalnızca ürününüzü vurgulayan kendi temanız tabanlı Pinterest panolarınızı oluşturmak ya da pinlemek değil tabii ki. Aynı zamanda çeşitli satıcıların tanıtım oluşturmak için birbirlerinin materyallerini paylaştığı mevcut Etsy Pinterest panolarına da katılmaktır.

5. Müşterilerinize yakın arkadaşınıza davrandığınız gibi davranın.
Etsy’nin en başarılı satıcılarının çoğu, müşterileri ve potansiyel müşterileriyle sağlıklı ilişkiler kurabilenlerdir.
Peki bu satıcılardan biri nasıl olunur?

  • Mesajlara hızlı yanıt verin.
  • Sosyal medyadaki sohbete katılın.
  • Alıcılara satın alma sonrası bir “teşekkür” mesajı oluşturun.
  • Ürün açıklamalarında ve mağazanın Hakkında bölümünde birinci tekil “Ben” ya da birinci çoğul “Biz” dili kullanın.

    Etsy sadık bir topluluktur ve satıcılar, müşterilere arkadaşlarına davrandıkları gibi davranarak müşteri ilişkilerini başarılı bir şekilde yönetebilirler.

6. Anahtar kelimeler gerçekten de anahtardır.
Ürün listelemelerinizi Etsy arama sonuçlarının en üstüne nasıl çıkarırsınız?
– Anahtar kelimeler, anahtar kelimeler, anahtar kelimeler!
Potansiyel bir alıcı Etsy’de bir ürün aradığında platform, aramalarını başlıktaki, etiketlerdeki, niteliklerdeki ve ürün listeleme kategorilerindeki anahtar kelimelerle eşleştirir.
Satıcılar için anahtar, her yerde aynı anahtar kelimeleri kullanmaktır!
Ancak hangi anahtar kelimeleri kullanacağınızı nereden bileceksiniz?
Çok kolay. Alıcıların sizinkine benzer listeleri bulmak için kullandığı anahtar kelimeleri keşfetmenize yardımcı olacak birçok anahtar kelime bulma aracı vardır. Yine de, bizim önerebileceğimiz ve istediklerinizi bulabileceğiniz anahtar kelime aracı: Marmalead. Kullanmaya başlayın ve aradaki farkı görün 🙂

7. Sezonsallığı avantajınıza kullanın.
Yıllık tatil programını takip ettiğinizden emin olun ve her uygun olduğunda mağazanıza mevsimsel bir dokunuş eklemeye çalışın.
Peki ne tür bir dokunuş?

  • Belirli mevsimler için mağazanızın ambiyansını bozmayacak yeni ürünler ekleyin.
  • Anahtar kelimelerinizi güncelleyin.
  • Mağaza bannerınızı, kapak fotoğrafınızı ve mesajlarınızı değiştirin.
  • Sezonluk indirimler sunun.
  • Etsy’nin en iyi trendler, anahtar kelimeler ve belirli tatiller için sürekli güncellenen sezon ipuçlarına göz atın.

Etsy’yi detaylı incelediğinizde kendinize yakın bulduğunuz ve satabileceğinizi düşündüğünüz pek çok ürün grubuyla karşılaşırsınız. Biz de sizler için Etsy’de satılacak en iyi ve en popüler ürün kategorilerini ve mağazanızı başarılı kılmak için mutlaka bilmeniz gereken güncel ipuçları ve kaynakları derledik. Etsy’ye dair tüm detayları A’dan Z’ye öğrenebileceğiniz sıfırdan mağaza açma rehberi de çok yakında sizlerle! 🙂

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.
 Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.
 Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.
 Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.
 E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.


Total
0
Shares