fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

2022 Yılında Çok Konuşulacak E-ticaret Trendleri

E-ticaret’i son dönemlerde sık sık duymaya başladık. Gelirini artık bir çok firma e-ticaret yaparak elde ediyor. Pandemininde etkisiyle insanların alışveriş alışkanlıklarında yaşanan değişiklikler zamanla e-ticaretin popülerliğinin artmasında etkili olmuştur. 2020 yılı e-ticaret raporu ve 2021 yılının ilk 6 aylık dönemdeki e-ticaret verileri karşılaştırıldığında e-ticarette %75.6’lık bir büyüme yaşanmıştır. İnsanların alışveriş alışkanlıklarının zamanla e-ticarete doğru kayması da beraberinde birçok e-ticaret trendini getirmiştir. 

Dropshipping (Stoksuz Satış)

Dropshipping şirketleri genellikle XML satıcılarıyla anlaşmalar yapar ve bu satıcılardan sattıkları ürünleri e-ticaret sitelerine ve pazaryerlerine eklemelerini ister. Dropshipping modeli ile çalışan firmalar stok maliyetlerini sıfıra indirir, sipariş geldiğinde ürününü satın alır ve müşterilerine sevk eder. Dropshipping iş modelinin e-ticarete başlamak için insan maliyetlerini azaltan bir çalışma modeli olması, bu çalışma modelinin 2022 yılında e-ticaret trendleri arasında yer almasını sağlıyor.

Görsel Aramalar

Bu yılki bir başka büyük trend ise görsel aramanın yaygınlaşması olacak. Tüketiciler, bir e-ticaret sitesinde gördükleri ve beğendikleri ürünleri arayarak benzer ürünleri kolaylıkla bulabilirler. 

Whatsapp Entegrasyonu

E-ticaret firmalarının WhatsApp entegrasyonu ile chatbot kullanması da 2022 yılında trend olacak. Web sitesi üzerinden  alışveriş yapmak yerine birçok kişi istediği ürünleri WhatsApp üzerinden yetkili kişilere yazarak satın almayı tercih ediyor. E-ticaret sitelerinin WhatsApp entegrasyonu sayesinde bu yıl satın alma, nakliye ve satış sonrası hizmet daha fazla kullanılacak.

Artırılmış Gerçeklik Ve Metaverse ile E-ticaret

İnsanların çevrimiçi alışveriş yapmayı sevmemelerinin ana nedenlerinden biri, ürünleri şahsen görmemektir. Burada bu kişileri web sitenize çekmek ve diğer müşterilerinize daha iyi bir deneyim sunmak için artırılmış gerçeklik uygulamaları devreye giriyor. 2022 yılında dijitalleşmenin de etkisiyle  artırılmış gerçeklik önemli bir alışveriş nedeni olacak. Günümüzde Amazon ve IKEA gibi şirketler, AR teknolojisi ile müşterilerine yeni deneyimler sunuyor. Müşteri etkileşimini artıran bu uygulama, sadece 2022 yılında değil, önümüzdeki yıllarda da e-ticaret trendleri için hayatımızda önemli bir rol oynayacak.

Online Mahalle 

2022 yılında en çok konuşulucak e-ticaret trendlerinin başında mahalle marketlerinin online satışa başlaması yani online mahalle olacaktır. Market uygulamaları, bakkal ve marketler için kullanılabilir hale gelecektir.

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

Bu resim için metin sağlanmadı

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares