fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (21-28 Kasım)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Trendyol’dan yeni özellik: “Arkadaşınla Al” fırsatı online alışverişi sosyalleştirecek.

Türkiye’nin lider, dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından Trendyol online alışverişi sosyalleştiriyor. Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen indirim özelliği ile satıcılar grup siparişi alabilecekken, müşteriler de arkadaşları ile birlikte daha uygun fiyata online alışveriş yapma deneyimi kazanıyor.

Bu yeni fırsat ile birlikte Trendyol müşterilerinin, indirimden faydalanabilmesi için, satıcılar tarafından belirlenen ürünü “Arkadaşlarınla Al” fiyatı ile sepete eklemesi veya arkadaşının paylaştığı linke tıklayarak ürünü satın alması ve satıcının belirlediği grup sayısına ulaşmaları gerekecek. Grup sayıları en az 2 en fazla 10 kişi olarak satıcılar tarafından belirlenebilecek. Dolayısıyla grup başlatıldığından itibaren 24 saat içerisinde gruba özel linkin belirli platformlar üzerinden paylaşılması, belirlenen kişi sayısı kadar satın alım yapılması için önem taşıyor.

Trendyol, Birleşmiş Milletler Global Compact imzacıları arasına katıldı.

Trendyol, UN Global Compact-Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi platformunun imzacıları arasındaki yerini aldı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Trendyol, sürdürülebilirliğe yönelik adımlarını güçlü şekilde atmaya devam ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Trendyol Kurumsal İletişim Direktörü İrem Poyraz, Trendyol olarak teknoloji ve e-ticaretteki güçleriyle topluma ve dünyaya pozitif etki sağlayacak adımlar atma gayretinde olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Sahip olduğumuz olanaklarla hayatın farklı alanlarında dijital uçurumun kapatılmasına odaklanıyoruz. Sosyal kalkınmayı güçlendirmek için projeler hayata geçiriyoruz. UN Global Compact imzacıları arasında katılarak da sürdürülebilirlikle ilgili çalışmalarımızı küresel boyutta güçlendirmiş olacağız. Dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifi olan UN Global Compact platformunun 10 ilkesini benimseyerek tüm strateji ve operasyonlarımızı bu evrensel ilkelere uyumlu hale getirmek için çalışacağız. Dünyamızı ve gelecek yaşamı korumaya yönelik iz bırakacak, ilham verecek çalışmalarımızı geliştirerek sürdüreceğiz.” 

Amazon’da işten çıkarmalar gelecek yıl da devam edecek.

Pandemi sonrası global olarak yaşanan ekonomik sıkıntılar, dünya devlerini de sarsıyor. E-ticaret devi Amazon da geçtiğimiz günlerde kurumsal ve teknoloji pozisyonlarında çalışan yaklaşık 10 bin kişiyi işten çıkaracağını açıklamıştı. Amazon CEO’su Andy Jassy, şirket genelindeki işten çıkarmaların 2023 yılına sarkacağını açıkladı. Jassy, yöneticilerin yaptığı ayarlamalar doğrultusunda daha fazla rolün azaltılacağını belirtti. Şirket, işten çıkarılacak çalışanları 2023’ün başlarında bilgilendirecek. Amazon CEO’su bazı çalışanları şirket içinde farklı rollere kaydırmaya çalışacaklarını, bunun olmaması durumunda da tazminat paketleri sunacaklarını belirtti.

E-TİCARET İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Shopify, yeni bir arama özelliğini test ediyor.

Shopify, Shop uygulamasında müşterilerin platformdaki tüm satıcılarda arama yapmasına olanak tanıyan yeni bir özelliği test ediyor. Uzun zamandır Shop uygulamasındaki özelliklerini geliştiren Shopify, bu yeni özellik ile pazaryerlerine farklı bir perspektifle alternatif olma yolunda ilerliyor gibi görünüyor.

Shopify, genellikle diğer kanallarda bulunmayan birçok markayı içinde barındırır. Ancak, onları keşfetmenin basit bir yolu yoktur. Müşteriler, Facebook veya Instagram’da reklam görmedikçe, farklı alışveriş seçeneklerini de bilmeyeceklerdir. “Herhangi bir şey arayın” özelliği, işte tam olarak bu duruma odaklı tasarlanmıştır. Ancak yeni özellik, sonuçlarda daha üst sıralarda yer almak için ödeme yapmak istemeyen satıcılara zarar verebilir.

Nasıl çalışacağına gelince; yeni “Herhangi bir şey ara” arama kutusu, daha önce satın alınan ürünleri, arama terimiyle eşleşen satıcıları ve herhangi bir Shopify satıcısı tarafından satılan ürünleri aramanıza olanak tanır. Örneğin, bir “bisiklet forması” araması, yüzlerce Shopify satıcısından 6.937 sonuç döndürdü.

Wix, SEO ayarlarını düzenlemenin yeni yolunu duyurdu.

En popüler e-ticaret altyapılarından Wix, yapılandırılmış veri eklemek gibi temel teknik SEO yeteneklerinden yoksun olduğu için eleştirilmişti. Bu eleştirileri dikkate alarak son yıllarda site performansına ve iyileştirmelerine odaklandı. Geçtiğimiz günlerde de teknik SEO için sayfa düzeyi ayarlarını tek bir yerden güncellemenin yeni bir yolunu duyurdu.

Yeni Wix SEO Ayarları aracı, kullanıcıların her sayfa için meta etiketlerinin yanı sıra URL bilgileri, dizine eklenebilirlik, açık grafik etiketleri, yapılandırılmış veri işaretlemesi ve daha fazlasını Wix paneli üzerinde tek bir yerden incelenmesine ve düzenlenmesine olanak tanır. Kullanıcılar, Blog sayfaları gibi daha fazla sayfa türü ve meta etiketlerin toplu olarak düzenlenmesi gibi ek özelliklerle birlikte Ana sayfalar ve Ürün sayfaları için yeni SEO Ayarlarını kullanabilecekler.

Bu güncelleme, kullanıcılara daha hızlı, daha akıllı ve geniş ölçekte çalışma esnekliği vererek, özellikle daha büyük sitelerle uğraşanlarda, SEO stratejileri üzerinde çalışırken daha verimli olmalarına ve zamandan tasarruf etmelerine yardımcı olacak.

SOSYAL MEDYA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

WhatsApp, yeni özelliklerini mesaj atarak bildirecek.

Popüler anlık mesajlaşma platformu WhatsApp, yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Platform, yeni özellik geldiğinde size mesaj atacak.

Dünyanın dört bir yanında kullanılan anlık mesajlaşma platformu WhatsApp, yaptığı yeniliklerle kullanıcıların daha bir deneyim elde etmelerini sağlıyor. Platformun üzerinde çalıştığı son özellik ise masaüstü beta sürümünde ortaya çıktı. Şirketin üzerinde çalıştığı yeni özellik, platformun direkt olarak kullanıcılara mesaj göndermesini sağlıyor.

WhatsApp’ın masaüstü beta sürümünde ortaya çıkan yeni özelliğe göre platform, direkt olarak kullanıcılara mesaj gönderiyor. Yeni özellik sayesinde kullanıcılar, WhatsApp ile ilgili yeni gelişmelerden anında haberdar olacak.

Meta’nın çalkantılı finansal verileri CEO Mark Zuckerberg’in istifa edeceği iddiasını doğurdu.

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın çatı şirketi Meta’da yönetimle ilgili çeşitli iddialar gündemde. Şirketin kurucusu ve CEO’su olan Mark Zuckerberg’in yöneticiliği bırakacağı yönünde bazı söylentiler dolaşıyor. Meta tarafından kabul edilmese de işlerin yolunda gitmediği bir gerçek. Meta’nın son dönemlerde mali olarak gerilediği biliniyor.

Çatı şirketin olumsuz ekonomik göstergeler nedeniyle geçtiğimiz günlerde 11 bin kişiyi işten çıkardığını paylaşmıştık. Konuyla ilgili açıklama yapan CEO Mark Zuckerberg, “Bugün Meta’nın tarihinde yaptığımız en zor değişikliklerden bazılarını sizlerle paylaşıyorum. Ekibimizin boyutunu yaklaşık %13 oranında küçültmeye ve 11.000’den fazla yetenekli çalışanımızın işine son vermeye karar verdim. Ayrıca isteğe bağlı harcamaları azaltarak ve işe alım süremizi ilk çeyreğe kadar uzatarak daha yalın ve daha verimli bir şirket olmak için bir dizi ek adım atıyoruz. Bunun herkes için zor olduğunu biliyorum ve özellikle bu durumdan bizzat etkilenecek olanlar için çok üzgünüm. Buradan ayrılanlara, buraya kattıkları her şey için tekrar teşekkür etmek istiyorum.” açıklamasını yapmıştı.

Mark Zuckerberg’in CEO’luk görevini bırakacağı söylentileri, Meta hisselerinin yükselmesine sebep oldu. Buna göre Meta hisselerinde %1.4 oranında bir artış gözlemlendi. Bu durum piyasaların artık Zuckerberg’e güvenmediği düşüncesini akıllara getirdi.

Twitter’dan çok ses getiren ve bazılarını sevindiren iddia, Meta sözcüsü Andy Stone tarafından net olarak yalanlandı. Ortaya atılan iddia yalanlandı ancak bu istifanın yüzde 100 kesin olarak olmayacağı anlamına gelmiyor. Örneğin 2022’de Amazon ve Twitter’ın CEO’ları değişti. Yani büyük şirketlerde en tepede dahi değişiklikler olabiliyor, kurucu isimler bile geri plana çekilmek isteyebiliyor.

E-ticaret sektöründe gerçekleşen gelişmelerden haberdar olmak için e-bültenimizi takipte kalın 🙂

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.
 Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.
 Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.
 Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.
 E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares