fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Sopyo Haftalık E-Ticaret Bülteni (20-27 Mart)

PAZARYERLERİ İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

Trendyol deprem bölgesine katkı amacıyla 500 milyon TL’lik yatırım olan Adana Aktarma Merkezi’ni devreye aldı.

Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, deprem ekonomisinin hızla toparlanması ve istihdam yaratılmasına katkı sağlamak amacıyla Trendyol olarak yatırım planlarını erkene çektiklerini açıkladı. Çetin bölgeye 3 yılda sağlayacakları ticaret hacminin 70 milyar TL’yi bulacağını kaydetti. Çetin, “Bölgedeki 35 bin satıcımızı bu yıldan başlayarak Almanya ve Azerbaycan başta olmak üzere yurt dışı satışlarına başlatmayı ve tüm dünyada satış yapabilir hale getirmeyi hedefliyoruz. Bunun için de teknoloji, eğitim ve dil entegrasyonu başta olmak üzere her türlü desteği vereceğiz.” dedi.

Trendyol markalı ürünlerin Türkiye’deki 420 üretici tarafından, 4 bin yerli işletmede üretildiğini vurgulayan Çetin, “Bölgede, Trendyol markalı ürünleri üreten 18 fabrika, 65 atölye ve 4 binden fazla çalışan bulunuyor. Bölgeye ciddi istihdam ve ticari katkı sağlayan bu işletmelerimizin tekrar ayağa kalkarak üretime başlaması için tüm gücümüzle destek olmaya devam edeceğiz. Yıl sonuna kadar bölgedeki Trendyol markalı ürün üreticilerimize sağladığımız geliri bir önceki seneye göre 3 kat artırarak yaklaşık 1 milyar TL’ye çıkarmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bloomberg HT

Amazon’da sene başından beri ikinci işten çıkarma dalgası: 9 bin çalışanının işine son verilecek.

ABD’li e-ticaret devi Amazon, gelecek haftalarda 9 bin çalışanını daha işten çıkaracağını duyurdu. Amazon’un CEO’su Andy Jassy, şirket çalışanlarıyla paylaştığı bir mesajda, operasyon planına ve işten çıkarmalara ilişkin bilgiler verdi. Jassy, gelecek birkaç hafta içinde çoğu bulut bilişim departmanı Amazon Web Services (AWS), insan kaynakları departmanı PXT, video platformu Twitch ve reklamcılık birimlerinden olmak üzere yaklaşık 9 bin çalışanın işine son verilmesini planladıklarını bildirdi.

Ekonomideki mevcut ve geleceğe dair belirsizliklere işaret eden Jassy, “Bu, zor bir karardı ancak şirket için uzun vadede en iyisi olduğunu düşünüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu. İkinci işten çıkarma dalgasının sonbaharda başlayan aynı maliyet tasarrufu sürecinin bir parçası olduğunun da altını çizen CEO, kararı farklı departmanlarda yürütülen analizlerin diğerlerine göre daha uzun sürmesiyle gerekçelendirdi.

Ekonomik görünüm nedeniyle işe alımlara geçen yıl kasımda ara verme kararı aldığını açıklayan Amazon, 2023’te toplam 27.000’lere çıkacak.

Kaynak: euronews

E-TİCARET İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

E-ticaret devleri, “Ücretsiz Teslimat” devrini şekillendiriyor.

Amazon ve müşteri sadakatini artırmak için ücretsiz teslimat sistemini kullanan diğer e-ticaret şirketleri, lojistik maliyetler yükselirken kârlarını korumak için çabalıyor. Şirketler, müşterilerine daha hızlı hizmet vermek için ekstra ücretler ekleme, minimum satın alma limitlerini yükseltme ve ekstra maliyeti tüketicilere yükleme gibi çeşitli değişiklikler yapmaya başladı. Uzmanlar, ücretsiz teslimatların sonunun yaklaştığını belirtti.

Reuters’ın haberine göre; Cambridge Retail Advisors’ın yönetici ortağı Ken Morris, “Ücretsiz teslimatın günleri sayılı,” açıklamasını yaptı. Morris, “Çoğu şirketin ücretsiz nakliyeyi sübvanse etmek için ürün fiyatlarını yükselttiğini biliyoruz. Buna rağmen enflasyon ve yükselen nakliye maliyetleri, bu hizmeti sürdürülemez hale getiriyor” dedi.

Domine ettiği e-ticaret sektöründe hem ücretsiz hem de hızlı kargonun standart haline gelmesini sağlayan Amazon’un son hamlelerini diğer e-ticaret şirketlerinin takip etmesi bekleniyor.

Kaynak: Gerçek Gündem

Aras Kargo, KOBİ’lerin e-ihracat ortağı olmaya hazır.

Aras Kargo ana sponsorluğuyla Bursa Merinos Atatürk Kültür Kongre Merkezi’nde gerçekleşen WORLDEF E-Ticaret ve E-İhracat Konferansı’nda, e-ticaret ve e-ihracata ilişkin olanaklar, güncel gelişmeler ve iş birliği fırsatları ele alındı. Etkinliğin ana sponsoru olarak açılış konuşmasını gerçekleştiren Aras Kargo Acente İlişkileri ve Kanal Yönetimi Direktörü Damla Erarslan, şirketin son yıllarda gerçekleştirdiği yatırımlarla e-ticaret ve e-ihracat alanında faaliyet gösteren tüm işletmelerin güvenilir iş ortağı olmaya hazır olduklarını vurguladı.

Rakamlarla e-ticaretteki büyümenin altını çizen Erarslan, “Tarih boyunca ticaretin en önemli duraklarından biri olmuş bu kadim kentin, geleceğin ticaretinde oynayacağı rolü konuştuğumuz tarihi bir kavşaktayız. Bu hızlı büyümede Bursa’nın harekete geçmeyi bekleyen önemli bir potansiyeli var. 2021 yılı itibarıyla ülkemizde e-ihracatının genel ihracatın %1,3’üne denk geldiğini biliyoruz. Ticaret Bakanlığımız bu oranın 2025 yılında %3-5 aralığına ulaşmasını hedefliyor. Biz Aras Kargo olarak bu hedeflerin yakalanması, hatta geçilmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız. Dijitalleşmede edindiğimiz yeni kabiliyetler üzerine inşa ettiğimiz Aras Digital ve Azerbaycan’da kendi markamızla hizmet vereceğimiz Aras Global yapımızla, KOBİ’lerimizin ve e-ticaret firmalarının dünyaya açılmalarında güvenilir iş ortağı olmaya devam edeceğiz. 2023’te e-ihracat adına önemli adımların atılacağını düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

SOSYAL MEDYA İLE İLGİLİ BAŞLIKLAR

TikTok ABD’de yasaklandı.

Ülkedeki operasyonlarının herhangi bir Amerikan şirketine satılmaması durumunda ABD’de kullanımının yasaklanacağı geçtiğimiz ay ABD Başkanı Donald Trump tarafından açıklanan ve son dönemde Microsoft ya da Oracle tarafından satın alınacağı yönünde haberler gelen TikTok ABD’de yasaklanıyor.

ABD Ticaret Bakanlığının aldığı karar doğrultusunda, Çin menşeli TikTok ve WeChat uygulamaları 20 Eylül tarihinden itibaren ABD’de herhangi bir mağazadan indirilemeyecek. 20 Eylül tarihi, Trump tarafından 6 Ağustos tarihinde imzalanan kararnameyle belirlenmişti. Yakın geçmişte Reuters; TikTok ve Oracle arasındaki anlaşmanın 20 Eylül tarihine kadar tamamlanması durumunda yasağın kalkabileceğini, Oracle ve TikTok’un ise pazartesi günü anlaşmayı ABD hükümetinin onayına sunduğunu aktarmıştı.

Kaynak: MediaCat

Instagram, arama sonuçlarına reklam koymaya başladı.

The Verge’de yer alan habere göre, Instagram’ın arama sonuçlarına reklamlar geliyor. Instagram, arama sonuçlarında görünen yeni bir reklam biçimini piyasaya sürmeyi planlıyor. Proje, bazı kullanıcılar üzerinde test ediliyor. Çatı şirket Meta, yeni formatı denemek için sonuçlar sayfasına birkaç reklam yerleştirmeye başladı.

Teknoloji devi, en son Instagram blog gönderisinde işletmelerin ürünlerini, içeriklerini ve hesaplarını arama sonuçlarında tanıtmasına izin vermeye başladığını doğruladı. Yeni reklam formatı hala test aşamasında olmasına rağmen, sosyal medya hizmeti planı “önümüzdeki aylarda” dünya çapında piyasaya sürmeyi düşündüğünü söylüyor. O zamana kadar, kullanıcılar bir şey ararken daha fazla reklam görebilir. Google aramadaki reklamlar gibi Instagram’da tanıtılan sonuçlar, onları normal sonuçlardan ayırmak için bir “Sponsorlu” etiketine sahip olacak.

Kaynak: CNN TÜRK

E-ticaret sektöründe gerçekleşen gelişmelerden haberdar olmak için e-bültenimizi takipte kalın. 🙂

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Gelişmiş XML Entegrasyonu ile dropshippingin tadını çıkarın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares