fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Özel gün ve kampanya dönemlerinizi nasıl değerlendirmelisiniz?

Pazar yerlerin de özel gün ve kampanya dönemlerinizi nasıl değerlendirmeniz gerektiğini bu yazımızda sizlerle paylaştık.

Kampanya için ön hazırlık

Kampanya dönemi için ön hazırlık en önemli hususlardan biridir. Kampanya tarihinizi belirledikten sonra bu kampanya için mağazanızın hangi ürünlerde indirime gideceği önemlidir. Mağazanın burada kampanyaya gidecek ürünlerin stoklarının kontrolünü doğru sağlaması gerekmektedir. Aksi taktirde verilen sipariş sonrası ürünün stokta olmaması mağazanıza eksi puan kaybettirebilir. Bunun için Sopyo sizlere tüm pazar yerlerindeki ürünlerinizin stok takibi yapabilme imkanı sunar. Bir pazar yerinde satılan ürünün stoğu tüm pazar yerlerinde güncellenir ve böylece stok ile ilgili sorun yaşamazsınız.

Nasıl bir kampanya yapıcaksınız ?

Yapıcağınız kampanya çeşidi de bir o kadar sizin ve müşterileriniz için önemlidir. Bunun için kampanya öncesi nasıl bir planlama yapacağınıza karar vermeniz gerekir. Örneğin fiyatlarda %15′ lik bir artış mı? Yoksa ücretsiz kargo mu? Yada belli bir kategoride cazip indirim imkanları mı? Bunlara önceden karar verip sonrasında kampanya ya hazır olmanız gerekmektedir.

Daha önceki kampanyalara göz atın

Daha önceden kampanyalar düzenlediyseniz bunu da kendi lehinize kullanabilirsiniz. Geçmiş dönemdeki kampanyalarınızı inceleyebilir ve sizin için en iyi performansı gösteren kampanya türlerini analiz edebilirsiniz. Böylelikle gelecekteki stratejilerinizi bu doğrultuda geliştirerek, kampanyalarınızın performansını artırabilirsiniz.

Kampanya sürelerini iyi belirleyin

Kampanyalarınızın geçerli olacağı süre aralıklarını da belirlemeniz gerekir. Özellikle tatil veya özel gün dönemlerindeki kampanyalarda tüketicilere alışveriş yapabilmeleri için belli bir zaman tanımanız gerekir. Bunun yanı sıra reklam sürecinde bu içeriğin istediğiniz hedef kitleye ulaşması da belli bir zaman alacaktır. Bunlara ek olarak online alışverişlerdeki kargo süreçlerini de unutmamanız gerekiyor. Tüketiciler sipariş verdikten birkaç gün sonra ürünü teslim alırlar bu sebeple de kampanya süreçlerini iyi bir şekilde planlamak, tüm bu süreçlerin iyi bir şekilde yönetilmesini sağlayacaktır.

En çok okunan makalelerimiz

Total
0
Shares