fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Nasıl etkili ürün fotoğrafları çekebilirsiniz?

Fotoğraf makinenizde bir düğmeye basmak kolaydır ancak internette satış yapmak gibi rekabetçi bir ortamda ayakta kalabilmek için fotoğraf makinenizi etkili bir şekilde kullanabilmek konusunda ustalaşmanız gerekiyor.

Dikkat çekici bir ürün fotoğrafı nasıl çekilir?

Daha iyi ürün fotoğrafları çekmek için bu ipuçlarından faydalanın:

  1. Doğru ekipmana yatırım yapın.
  2. Bir tripod kullanın.
  3. Fazladan kareler çekin.
  4. Detaylara odaklanın.
  5. Dikkati üründen dağıtmayacak bir arka plan kullanın.
  6. Bir ışık kutusu kullanmayı düşünün.
  7. Işıklandırmayı iyi kullanın.
  8. Doğruyu bulana kadar ışık ile denemeler yapın.
  9. Fotoğraf makinenizi içli dışlı öğrenin.
  10. Bir kareye birden fazla ürün koymaktan kaçının.
  11. Düzenleme yazılımı kullanın.

1. Doğru ekipmana yatırım yapın

Akıllı telefonunuzla fotoğraf çekebileceğiniz doğru olsa da, ürün fotoğrafı çekmek için daha iyi makineler kullanmayı düşünün. DSLR fotoğraf makineleri daha yüksek kaliteleri görüntüler ortaya çıkarabilir, alan derinliği ile oynamalar yapmanızı kolaylaştırabilir ve sizin için işin yükünü hafifletecek ön ayarlara sahip olabilirler.

2. Bir tripod alarak hayatınızı kolaylaştırın

Flu bir fotoğraftan daha kötü bir şey yoktur ve tripodlar bu sorundan kaçınmanıza yardımcı olur. Diyelim ki daha uzun bir pozlama süresine ihtiyacınız var. Bir tripod kullanmak, kareyi bulanıklaştırmadan çekim yapmanıza olanak sağlar. İyi ürün fotoğrafları için, her görüntünün net ve odaklanmış olduğundan emin olmanız gerekir.

3. Bir ürün fotoğrafı için ihtiyacınız olandan daha fazla kare çekin

Ürün fotoğrafı çekerken farklı açılar ve farklı pozisyonlardan kareler yakalamayı atlamayın. Böylece fotoğraflarınızı düzenlerken, web siteniz ya da mağazanıza en uygun olanları belirleyebileceğiniz alternatifler elde edebilirsiniz.

Ürünlerin farklı açılardan gösterilmesi, internetten alışveriş yaparken detaylı inceleme yapan müşterilerinizi de mutlu eder.

Bazen müşteriler, bir ürünü birden fazla açıdan görmek isterler. Sonuçta online mağazanızdan alacakları bir ürünü ellerine alıp inceleyemiyorlar, bu yüzden onlara farklı açılardan görüş sağlamak satışı gerçekleştirmenize yardımcı olabilir.

4. Detaylara odaklanın

İnsanların internet sitenizden alışveriş yaparken ürünleri ellerine alıp inceleyemediklerini düşünerek, onlara ürünlerinizin yakından çekilmiş fotoğraflarını sunarak bu sorunu bir nevi azaltabilirsiniz. Bu, ürünlerinizi alıp almamak arasında kalan müşterilerin “sepete ekle” butonuna tıklamasına yardımcı olabilir.

5. Dikkati üründen dağıtmayacak bir arka plan kullanın

Ürün fotoğraflarında arka plan renginin genellikle beyaz olmasının nedenlerinden biri, diğer renklerin beyaza kıyasla daha dikkat dağıtıcı olmasıdır. Elbette bazı durumlarda ürünlerinizi renkli ya da karmaşık bir arka planla çekmek de iyi bir fikir gibi görünebilir. Ama genellikle fotoğrafın odağının satmak istediğiniz ürün olmasını sağlayacak düz bir renk kullanmak doğru tercihtir.

6. Bir ışık kutusu kullanmayı düşünün

Bir ışık kutusu (lightbox) tüm açılardan yayılmış ışık alan görseller elde edebilmek için tasarlanmıştır. Işık kutusu kullanarak, etrafında gölgeli alanlar olmayan ürün fotoğrafları çekebilirsiniz.

Biraz pahalı olabildikleri için insanlar genellikle ışık kutusu almaktan kaçınırlar. Ancak, online mağazanızda kullanmak üzere ürün fotoğrafı çekmek için çok pahalı bir ışık kutusu almak zorunda değilsiniz.

Hatta kendi ışık kutunuzu kendiniz bile yapabilirsiniz. Bunu oldukça ucuz maliyetle nasıl yapabileceğinizi gösteren pek çok öğretici video ve rehber var.

7. Işıklandırmayı iyi kullanın

Nasıl ürün fotoğrafı çekileceğini öğrenirken, birçok kişinin stüdyo ışıklarını doğal ışığa tercih ettiğini de unutmayın. Bunun en büyük nedeni tutarlılıktır. Böylece her karenin bir öne çektiğiniz kadar net ve aydınlatılmış olduğundan emin olabilirsiniz. Stüdyo ışığı kullanmanın diğer bir nedeni ise, fotoğrafların günün her saati nasıl görüneceklerinin tam olarak tahmin edilebilmesidir.

Öte yandan, doğal ışıkta ürün fotoğrafı çekmeyi tercih ederseniz, sürekli açı değiştirmeniz veya güneş her konum değiştirdiğinde tüm kurulumunuzu baştan ayarlamanız gerekebilir. Buna hareket eden bulutlar da eklendiğinde, ideal fotoğraflar çekebileceğiniz süre oldukça kısıtlı bir hale gelebilir.

8. Doğruyu bulana kadar ışık ile denemeler yapın

Işıkları koyacağınız uygun pozisyonları öğrenmeniz gerekiyor. Bunun için, hangi pozisyonların ürünlerinizi daha iyi yansıttığını görene kadar farklı açılarla oynamanız ve denemeler yapmanız gerekebilir.

Yansıtıcı bir yüzeyde ya da yakınında çekim yapıyorsanız, ışıkların ürünlere yansımamasına dikkat etmek de önemlidir. Ürünleriniz üzerinde oluşabilecek ışık parlamalarına da dikkat etmeniz gerekir.

9. Fotoğraf makinenizi içli dışlı öğrenin

Öğrenmek istediğimiz neredeyse her şey için internette videolu ve yazılı online dersler bulabileceğimiz bir çağda yaşadığımız için oldukça şanslıyız. Siz de YouTube’da yapacağıız hızlı bir arama ile pek çok ders ve rehbere ulaşabilirsiniz.

Piyasada bulunanan hemen hemen her fotoğraf makinesini nasıl kullanacağınızı, görsellerinizi mükemmel hale getirmenize yardımcı olacak düzenleme yazılımlarını ve fotoğraf çekme sürecinin neredeyse tüm unsurlarını internetten öğrenebilirsiniz. Başka bir deyişle, kaliteli bir fotoğraf makinenizin olmaması hariç, sitenizde kötü ürün fotoğrafı kullanmanız için geçerli bir sebebiniz yok.

10. Ürün fotoğrafı çekerken bir kareye birden fazla ürün koymaktan kaçının

Ürün fotoğraflarının nasıl çekildiğini öğrendikten sonra hemen aşırıya kaçmayın. Potansiyel müşterilerinizin bir fotoğrafta hangi ürünlere bakacaklarını şaşırmalarını ve kafalarının karışmasını istemezsiniz.

Birden fazla ürün satın almak isteyen müşteriler için paketler sunmak iyi bir seçenek olabilir ama genellikle ürünlerinizi tek bir karede gruplamak kaçının. Bunun yerine, ziyaretçilerinizin her bir ürünü kendi başına da görebilmeleri için, paket olarak sunduğunuz her ürünün ayrı bir fotoğrafını çekmeyi deneyebilirsiniz.

11. Düzenleme yazılımı kullanın

Dikkat ettiyseniz, pahalı bir fotoğraf düzenleme yazılımı kullanın demedik. Gerçek şu ki, piyasada ücretsiz birçok açık kaynaklı düzenleme yazılımı bulunuyor. Photoshop gibi pahalı markalara eşdeğer, hatta onlardan daha iyi, yazılımlar bile var.

Birkaçını saymamız gerekirse, TechRadar; GIMPPaint.Net ve Photo Pos Pro’yu öneriyor. Fotoğraflarınızı şahane bir hale getirmek için çok para harcamanıza gerek yok!

İşletmenizi ve ürünlerinizi en iyi yansıtacak ürün fotoğrafı çekim yöntemini bulana kadar deneme yapmaya devam edin.

Sattığınız ürünlerin harika olduğundan hiç şüphemiz yok. Bu yüzden, kendileriyle aynı seviyede, harika ürün fotoğraflarını hak ediyorlar.

Unutmayın, kaliteli bir ürün fotoğrafı sadece sattığınız ürünleri sergilemekle kalmaz, işletmenizin saygınlığını da yansıtır.

Deneme yapmaya ve ürünlerinizi farklı şekillerde çekmeye devam edin, böylece sizin ve ürünleriniz için en iyi yöntemi keşfedebilirsiniz. Daha iyi fotoğraflar, potansiyel müşterileri çekmenize ve nihayetinde daha fazla para kazanmanıza da yardımcı olur.

Total
0
Shares