fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Hepsiburada İle Api Entegrasyonu Nasıl Yapılır?

Ayarlar menüsü Mağaza Ayarları sekmesinden Hepsiburada Ayarları ‘na geliyoruz. Hepsiburada API bilgisi almak için hepsiburada.com üzerinden mağaza panelimize giriş yapıyoruz. Sol menüde bulunan Yardım sekmesinden Satıcı Destek bölümünde Satıcı Destek Talep Formu bağlantısına tıklıyoruz. Karşımıza Hepsiburada Talep sayfası geliyor.

Ekran_Resmi_2021-01-19_17.34.41.png
Ekran_Resmi_2021-01-19_17.36.04.png
Ekran_Resmi_2021-01-19_17.36.36.png
Ekran_Resmi_2021-01-19_17.37.39.png

Buradan API Entegrasyon başlığı altında yer alan API Entegrasyon İşlemleri yazısına tıklayarak gelen sayfada yer alan bilgileri doldurarak API hesabımızı oluşturuyoruz. Bu sayfada dikkat etmeniz gereken tek şey Konu kutucuğuna “ API ”, Mesaj kutucuğuna ise “ Merhaba, kodanka_dev developer hesabı ile API entegrasyon yapıyoruz. Bunun için bir API kullanıcı adı ve şifre ve merchantid rica etmekteyiz. Sistem çalıştığından dolayı deneme hesabına gerek yoktur direk API bilgilerini verebilirsiniz. Ayrıca API üzerinden direk yeni siparişlerimize ulaşmak istediğimizden otomatik paketlemeyi aktif etmenizi rica ediyoruz. Saygılarımızla. ” yazmanız gereklidir. Bu işlemin sonucunda API hesap bilgilerimiz hepsiburada.com üzerinde kayıtlı olan e-posta adresinize mail yoluyla iletiliyor.

Hepsiburada API hesabımızı oluşturduktan sonra Sopyo’ya ilgili API tanımlamalarımızı yapabiliriz. Mağaza Adı kutucuğuna hepsiburada’daki mağaza adınızı yazıyoruz. API Anahtarı kutucuğuna mail yolu ile gelen API anahtarınızı yazıyoruz.

Mağaza Durumu kısmından mağazanızın hepsiburada.com üzerinde aktif ya da pasif olduğunu belirtiyorsunuz. Ürünler Kataloğa Eklensin Mi? kısmında ise Hepsiburada ‘daki ürünlerinizin Sopyo’daki ürün listenize eklenip eklenmeyeceğini seçiyorsunuz. Eğer “ Evet ” seçeneğini seçerseniz Hepsiburada‘daki ürün listeniz(ürünün stoğu, stok kodu, sku ve fiyatı) Sopyo’ya aktarılıyor.

NOT: Bu ayarın hepsiburada’da “ Evet “ olarak seçilmesini önermiyoruz. Çünkü Hepsiburada API üzerinden ürünün adı, açıklaması ve resmi alınamamaktadır.

Tüm adımları tamamladıktan sonra Kaydet butonuna tıklayarak işleminizi sonlandırıyorsunuz. (Eğer daha önce n11 mağaza ayarlarını yaptıysanız ve Ürünler Kataloğa Eklensin Mi? seçeneğini “ Evet “ seçtiyseniz hepsiburada’daki ürünlerinizin n11’deki ürünlerle eşleşmesi durumda(ürünün adı ya da barkodu ya da stok kodu aynı ise otomatik eşleşir) listenizde tek bir ürün olarak listelenir.)

Daha sonra hepsiburada.com üzerindeki ürün listenizin aktarım işlemini başlatmak istiyor iseniz sağ üst köşede bulunan HB’dan Ürünleri Çek butonuna tıklıyoruz. Bu işlem süresi Hepsiburada ’daki ürün listenizin sayısına göre değişkenlik gösterebilir.( Ortalama 500 adet ürün birkaç dakika sürmektedir.)

Sopyo ile kolay ve kusursuz entegrasyon

Pazar yerleri ile sipariş, stok, e-fatura, kargo ve ürün entegrasyonu sağlıyoruz.
Tüm platformları tek bir panel üzerinden çok kolay ve işlevsel bir şekilde yönetin.

Eklenen her ürün kendi e-ticaret sitenizde de yayınlansın.
Sopyo sayesinde bir kaç tık ile ürünleriniz OpencartWooCommerceShopify ve IdeaSoft e-ticaret sitenizde de yayınlansın.

  •  Kullanımı en kolay pazaryeri entegrasyon çözümüyüz.
  •  Dakikalar içerisinde ürünleriniz tüm platformlarda listelensin.
  •  Siparişlerinizi e-fatura ve kargo entegrasyonu sayesinde daha hızlı yönetin.
  •  ERP veya muhasebe yazılımlarınıza entegre oluyoruz.

Benzer Makaleler

  1. HepsiBurada 2021 Komisyon Oranları ve Komisyon Kesinti İşlemi (12)
  2. GittiGidiyor 2021 Komisyon Oranları ve Komisyon Kesinti İşlemi (12)
  3. N11 2021 Komisyon Oranları ve Komisyon Kesinti İşlemi (11.9)
Total
0
Shares