fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Gittigidiyor ile Api Entegrasyonları Nasıl Yapılır?

Gittigidiyor ile Api Entegrasyonları Nasıl Yapılır?

Ayarlar menüsü Mağaza Ayarları sekmesinden Gittigidiyor Ayarları ‘na geliyoruz. Gittigidiyor API bilgisi almak için gittigidiyor.com üzerinden mağaza panelimize giriş yapıyoruz. Daha sonra tarayıcımızdan https://www.gittigidiyor.com/php/api-anahtarlari adresine giriyoruz. Buradan  “Yeni API anahtarı almak için tıklayın” yazısına tıklıyoruz.

Daha sonra açılan kısımda yer alan ;

Uygulama Adı kısmına Sopyo,
Uygulamanızın Açıklaması kısmına ise Sopyo ile kolay sipariş

şeklinde kısa bir açıklama yazıyoruz. Gönder butonuna tıkladığınızda API Anahtarınız anlık olarak oluşturuluyor. Artık buradaki API Key, Secret Key, Role Name ve Role Password bilgilerini Sopyo’ya tanımlayabilirsiniz.

Eğer Gittigidiyor API oluştururken herhangi bir hatayla karşılaşıyorsanız  api.destek@gittigidiyor.com mail adresine mail göndererek karşılaştığınız hatayı bildirebilirsiniz.

Gittigidiyor API bilgilerinizi oluşturduktan sonra  Sopyo üzerinden Ayarlar menüsü Mağaza Ayarları sekmesinden Gittigidiyor Ayarları ‘na geliyoruz.  Sopyo’ya ilgili API tanımlamalarımızı yapıyoruz. Mağaza Adı kutucuğuna Gittigidiyor’ daki mağaza adınızı yazıyoruz. API Anahtarı kutucuğuna dev.gittigidiyor.com üzerinde oluşturmuş olduğunuz API anahtarınızı(API KEY), API Şifresi kutucuğuna yine aynı sayfada yer alan API şifrenizi(SECRET KEY) yazıyoruz. Gittigidiyor’ dan gelen mailin içeriğinde Role Name ve Role Pass görebilirsiniz. Mail içeriğinde yer alan Role Name kısmını ROLE NAME kutucuğuna, Role Pass kısmını ise ROLE PASS kutucuğuna yazıyoruz.

Mağaza Durumu kısmından mağazanızın gittigidiyor.com üzerinde aktif ya da pasif olduğunu belirtiyorsunuz. Ürünler Kataloğa Eklensin Mi? kısmında ise Gittigidiyor’ daki ürünlerinizin Sopyo ’daki ürün listenize eklenip eklenmeyeceğini seçiyorsunuz. Eğer “ Evet ” seçeneğini seçerseniz gittigidiyor’daki ürün listeniz(ürünün başlığı, açıklaması, fiyatı, stoğu ve resimleri) Sopyo’ya aktarılıyor. Böylelikle bu ürün listenizdeki ürünlerinizi birkaç adımla diğer platformlarda çok kolay bir şekilde satışa açabiliyorsunuz. (Eğer daha önce n11 mağaza ayarlarını yaptıysanız ve Ürünler Kataloğa Eklensin Mi? seçeneğini “ Evet “ seçtiyseniz gittigidiyor’daki ürünlerinizin n11’deki ürünlerle eşleşmesi durumda(ürünün adı ya da barkodu ya da stok kodu aynı ise otomatik eşleşir) listenizde tek bir ürün olarak listelenir.)

Listeleme Özellikleri kısmından satışını yapacak olduğumuz ürünlerin Gittigidiyor üzerindeki listeleme özelliklerini bir defaya mahsus tanımlıyoruz ve daha sonraki satışlarımızda bu belirtmiş olduğunuz özellikler otomatik olarak seçili geliyor. Listeleme Özellikleri kısmında tüm adımları (ürün kaç gün satışta kalsın, kargo ücretini kim ödeyecek, kargo firması, nereden kargolayacaksınız, kargoya teslim tarihi ve saati) tamamladıktan sonra Kaydet butonuna tıklayarak işleminizi sonlandırıyorsunuz.

Daha sonra gittigidiyor.com üzerindeki ürün listenizin aktarım işlemini başlatmak istiyor iseniz sağ üst köşede bulunan Gittigidiyor’dan Ürünleri Çek butonuna tıklıyoruz. Bu işlem süresi n11’deki ürün listenizin sayısına göre değişkenlik gösterebilir.( Ortalama 500 adet ürün 30 dakika sürmektedir.)

Sopyo ile kolay ve kusursuz entegrasyon

Pazaryerleri ile sipariş, stok, e-fatura, kargo ve ürün entegrasyonu sağlıyoruz.
Tüm platformları tek bir panel üzerinden çok kolay ve işlevsel bir şekilde yönetin.

Eklenen her ürün kendi e-ticaret sitenizde de yayınlansın.
Sopyo sayesinde bir kaç tık ile ürünleriniz OpencartWooCommerceShopify ve IdeaSoft e-ticaret sitenizde de yayınlansın.

  •  Kullanımı en kolay pazaryeri entegrasyon çözümüyüz.
  •  Dakikalar içerisinde ürünleriniz tüm platformlarda listelensin.
  •  Siparişlerinizi e-fatura ve kargo entegrasyonu sayesinde daha hızlı yönetin.
  •  ERP veya muhasebe yazılımlarınıza entegre oluyoruz.

Benzer Makaleler:

  1. HepsiBurada 2021 Komisyon Oranları ve Komisyon Kesinti İşlemi (12)
  2. GittiGidiyor 2021 Komisyon Oranları ve Komisyon Kesinti İşlemi (12)
  3. N11 2021 Komisyon Oranları ve Komisyon Kesinti İşlemi (11.9)
Total
0
Shares