fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Sevgililer Gününde Kampanya Yönetimi Nasıl Yapılır?

Sevgililer Gününde Kampanya Yönetimi Süreci

E-ticaret yapan her bir işletme için “Sevgililer Günü” önemli günlerden birisidir. Çünkü sevdiklerine hediye almak isteyen kişilerin büyük çoğunluğu ürün çeşitliliği ve sevgililer günü indirimleri gibi sebeplerle e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapmayı tercih etmektedir. Eğer satışlarınızı arttırmak istiyorsanız Sevgililer Günü’nde ürünlerinizi nasıl öne çıkarabileceğiniz, nasıl reklam kampanyaları yapacağınız gibi konuları ele aldığımız blog yazımıza hoşgeldiniz. Yazımızı inceleyerek kampanya düzenlerken nelere önem vermeniz gerektiğini öğrenebilir ve satışlarınızı arttırma fırsatı yakalayabilirsiniz.

E-Posta Pazarlamasına Ağırlık Verin

Sevgililer Günü’nde kampanya süreçlerinizi yürütürken ilk olarak e-posta pazarlaması yapmalısınız. Çünkü dönüşüm oranları yüksek olan e-posta pazarlama oldukça avantajlı bir pazarlama yöntemidir. Dolayısıyla e-ticaret firmaları ürün, hizmet ve kampanyalarını tanıtırken e-posta pazarlamadan yararlanmaktadır. 

İçerik Pazarlamasının Gücünü Önemseyin

İçerik pazarlaması, e-ticaret firmalarının Sevgililer Günü’nde yararlanması gereken dijital pazarlama yöntemlerinden biridir. Bu dijital pazarlama yönteminde genellikle içerik üretimine ve içerik dağıtımına odaklanmaktadır. Özellikle Sevgililer Günü gibi özel günlerde firmalar yaptıkları içerik pazarlaması ile hedef kitlelerinde bulunan ve belirli konularda araştırma yapan kişilere daha kolay ulaşabilmektedir.

Sosyal Medyalarınızı Canlandırın

Sevdiklerine hediye almak isteyen kişilerin büyük bir çoğunluğu satın alacağı ürünlere karar verirken sosyal medya platformlarının etkisinde kalmaktadır. Genellikle kişiler ürün satın almadan önce sosyal medyada gördükleri ürünleri araştırmaktadır. Dolayısıyla Facebook, Instagram, Twitter ve TikTok gibi sosyal medya platformları sayesinde e-ticaret firmalarının Sevgililer Günü satışlarını arttırabilmek mümkündür. Bu nedenle her marka Sevgililer Günü’nde sosyal medya yönetimini önemsemelidir.

Sevgililer Günü’ne Özel Ürünler Satın

Sevgililer Günü’nde pek çok kişi sevdiklerine özel hediyeler almaktadır. Bu özel hediyeler sayesinde kişiler kendilerini özel hissedebilmektir. Bu nedenle Sevgililer Günü’nde bazı ürünlerin satışlarında artış yaşanmaktadır. Artan bu talebi karşılamak ve Sevgililer Günü’nde satışlarını arttırmak isteyen e-ticaret firmalarının belirli ürünleri tedarik etmeye özen göstermesi gereklidir.

Sevgililer Günü’nde fazla talep gören ürünler
  • Çiçekler
  • Sevgili kombinleri
  • Sevgililer Günü’ne özel kutular
  • Sevgili çizimleri ve portreleri
  • Kişiselleştirilmiş ürünler
  • Fotoğraf albümü

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

Bu resim için metin sağlanmadı

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares