fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Kargo EntegrasyonuNedir/Ne İşe Yarar?

Herkese merhaba,

Kargo entegrasyonu, e-ticaret yapan kullanıcılarının sıklıkla tercih ettiği entegrasyonlardan biridir. Satış yaptığınız pazar yerlerinde ya da e-ticaret sitenizden gelen siparişlerinizi her hangi manuel bir işlem gerektirmeden otomatik bir şekilde barkod oluşturmasını ve oluşturulan bu barkodun ilgili kargo firması tarafından görüntülenmesini sağlar. Sizler için hazırladığımız blog yazımıza hazırsanız devam edelim.

Kargo Entegrasyonu Nedir?

E-ticaret yapan kullanıcılar, mağazalarına gelen siparişlerin her biri için ayrı ayrı kargo barkodu ve kargo fişi hazırlamak zorundadır. Her gün yüzlerce sipariş alan bir e-ticaret mağazası için bu süreç aşırı zahmetli ve zaman gerektirmektedir. Kullanacağınız kargo entegrasyonu bu adımları sizin için dakikalar içinde tamamlayabilir. Pazar yeriniz veya e-ticaret sitenize gelen siparişler için otomatik olarak kargo fişi, kargo barkodu oluşturur ve dakikalar içinde paketi gönderime hazırlamış olursunuz. Manuel olarak girilen kargo fişlerindeki hata payını ve harcanan zamanı böylelikle en minimuma indirmiş olursunuz.

Kargo Entegrasyonu Ne İşe Yarar?

E-ticaret yapan mağazalarda pratiklik ve hız, kullanıcı memnuniyeti açısından çok önemlidir. Kullanıcı sıklıkla sizi yorumlarınız üzerinden veya mağaza puanınızdan değerlendirir. Mağaza puanınız da hem Google üzerindeki arama sonuçlarınızı, hem de diğer tüketicilerin mağazanıza olan bakış açısını yani müşterinin güvenini kazanmanızı sağlar. E-ticaret yapan kullanıcılar işletmelerinde başarılı olmak istiyorlarsa kargo entegrasyonu tanışmanız gereken özelliklerden biridir. Siparişi dikkatli bir şekilde tamamlamak ve oluşturmak dijital dünyada çok önemli. Bu nedenle, sürecin kolay ve etkili bir şekilde işlemesi için bir entegrasyon desteği almanız gerekebilir. Kargo entegrasyonu ile bu süreci otomatik hale dönüştürebilirsiniz.

PazarYerlerinde Kargo Entegrasyonu Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Kargo entegrasyonunun pazar yerlerindeki avantajlarını sıralamak gerekirse :

  • Kargo entegrasyonu ile zamandan ve maliyetten tasarruf ederek siparişlerinizi daha kolay ve hızlı bir şekilde gönderebilirsiniz.
  • Kargolamada hata payı gibi durumları büyük ölçüde önüne geçmiş olursunuz.
  • Kargo entegrasyonu kullanmanın asıl amacı kargo barkodu oluşturma ve kargo fişi çıktısı alma gibi süreçleri daha kolay bir hale getirmektir.
  • Kargo entegrasyonunu mağazanıza düşen siparişlerinizin kargoya verilme sürecini saniyeler içinde yapabilir, hızlandırabilirsiniz.
  • Ayrıca pazar yerlerindeki satışlarınızı kendi kargo anlaşmanız üzerinden gönderirseniz, pazar yerlerinin uygulamış olduğu kargo alım kotalarına takılmadan aralıksız olarak gönderimlerinize devam edebilirsiniz. Böylelikle müşteri memnuniyetinizi arttırırsınız.

Sopyo Kargo Entegrasyonu’nun Özellikleri Nedir?

  • Sopyo paneli üzerinden barkodlu kargo fişinizin çıktısını alabilirsiniz. 
  • Siparişlerin kargo bilgileri Sopyo tarafından çekildikten sonra otomatik olarak kargo barkodu oluşturulur.
  • Önceden yazdırılan kargo fişlerini kontrole gerek kalmadan yazdırılmamışların çıktı alımı sağlanır.
  • Ayrıca pazar yerlerindeki satışlarınızı kendi kargo anlaşmanız üzerinden gönderirseniz, pazar yerlerinin uygulamış olduğu kargo alım kotalarına takılmadan aralıksız olarak gönderimlerinize devam edebilirsiniz. Böylelikle müşteri memnuniyetinizi arttırırsınız.

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

Bu resim için metin sağlanmadı

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares