fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

İşletmenizi Büyütmek İçin 12 LinkedIn Pazarlama Tüyosu

LinkedIn, Instagram, Facebook, Twitter gibi sosyal ağlardan farklı olarak, profesyonel ağ kurmak ve işinizi büyütmek odağında tasarlanmış harika bir platformdur. Bağlantılar ve iş ortaklıkları kurmaktan potansiyel müşteri portföyü oluşturmaya kadar marka bilinirliğinizi artırmanızda paha biçilmez katkısı olan pek çok fırsata sahip olursunuz.

Bu makale, dijital pazarlama çalışmalarını ve tüketicilerle olan bağlantılarını artırmak için LinkedIn’i kullanmak isteyen işletme sahipleri için hazırlanmıştır. LinkedIn’i daha efektif kullanarak işinizi büyütmek istiyorsanız, sizler için derlediğimiz toplam 12 LinkedIn Pazarlama Tüyosu makalesinin detaylarına geçelim.

LinkedIn pazarlaması nedir?

LinkedIn sadece profesyoneller ve iş arayanlar için değildir. Elbette milyonlarca profesyonel, ağlarını ve kariyerlerini büyütmek için her gün LinkedIn’i kullanıyor, ancak LinkedIn’i işinizi büyütmek için de kullanabilirsiniz. Bu sosyal ağ platformu sizi ve markanızı güçlendirmek, bireyler ve diğer şirketlerle ilişkiler kurmanızı sağlamak için kullanabileceğiniz milyonlarca bağlantıya sahiptir.

Özünde, LinkedIn profesyonel bir sosyal ağdır. Her şey kariyer gelişimi, profesyonel bağlantılar, endüstri tartışmaları ve işle ilgili diğer faaliyetlerle ilgilidir. LinkedIn’de milyonlarca müşteri, çalışan ve iş ortakları bulabilirsiniz.

LinkedIn pazarlama stratejisinin önemi nedir?

LinkedIn, diğer sosyal platformlara kıyasla ürün veya hizmetinizin satışından ziyade pazarlamasını yapmakla ilgili bir platformdur. Bu mecrada zorla satış yapmaya çalışmak, spam göndermek pek hoş karşılanmaz. Bu nedenle platforma özel bir pazarlama stratejisine sahip olmak çok önemlidir. LinkedIn pazarlamasında ağ tamamen farklı bir hedef kitleden oluştuğu için, istediğiniz sonuçları elde etmek için stratejik bir yaklaşım gerektirir.

Sprout Social’a göre, LinkedIn’de pazarlama yapan işletmeler, yalnızca Facebook pazarlamasıyla uğraşanlardan ortalama %277 daha fazla potansiyel müşteri kazanıyor. Dolayısıyla uygun şekilde kullanıldığında LinkedIn, işinizi bir sonraki seviyeye taşıyabilecek etkili bir pazarlama aracı olacaktır.

LinkedIn’de nasıl pazarlama yapılır?

LinkedIn, ağ kurmak ve işinizi büyütmek için harika bir platformdur. Sizler için hazırladığımız pazarlama ipuçları, sosyal ağ platformunu işiniz için daha iyi kullanmanıza yardımcı olacaktır.

LinkedIn Pazarlama Tüyoları

İşte hedef kitlenizin ilgisini çekmek ve marka bilinirliğinizi artırarak işinizi genişletmek için uygulayabileceğiniz 12 stratejik LinkedIn pazarlama tüyosu:

LINKEDIN PAZARLAMA TÜYOLARI #1: ETKİLİ BİR LINKEDIN SAYFASI OLUŞTURUN

İşletme sayfası, kuruluşunuzun LinkedIn’deki kimliğidir.

Sayfanız, potansiyel müşterilere markanız ve çalışanlarınız hakkında daha fazla bilgi edinmenin yanı sıra ilgili içeriklerle de etkileşim kurmaları için bol fırsatlar sunmalıdır. 

Sayfalar herkes için ücretsizdir. Buradan oluşturmak istediğiniz sayfa türünü seçerek hızlı bir başlangıç yapabilirsiniz.

LINKEDIN PAZARLAMA TÜYOLARI #2: HEDEF KİTLENİZİ VE HEDEFLERİNİZİ TANIMLAYIN

Farkındalık yaratmak ya da potansiyel müşteri portföyü oluşturmak olsun, hedefleme anahtardır.

Neyi başarmak istediğinizi, kısacası misyonunuzu belirledikten sonra, hedef kitlenizi tanımlamak daha kolaydır. Örneğin şirketiniz sosyal medya için bir üretkenlik hizmeti satıyorsa, hedefiniz “sosyal medya yöneticisi” veya “sosyal medya lideri” gibi unvanlara sahip LinkedIn üyeleri arasında marka bilinirliğini artırmak olabilir. Daha odaklı tanımlanmış hedef kitleler, daha iyi potansiyel satış yaratmaya yol açacaktır.

LINKEDIN PAZARLAMA TÜYOLARI #3: LINKEDIN PROFİLİNİZİ İYİLEŞTİRİN VE SÜREKLİ GÜNCEL TUTUN

İlk izlenimler önemlidir ve profiliniz hedef kitlenizi etkilemek için harika bir fırsattır.

Profilinizi güncel tutmak, etkileşimi artırmanın en etkili yollarından biridir. Kitlenizin etkileşimde bulunduğu yalnızca markanız değildir. İnsanlar ağları ile bağlantılarını genişleterek işlerini büyütürler, dolayısıyla profiller önemlidir.

Özet bölümü hedef kitlenizi doğrudan ve ikna edici bir şekilde yakalayabileceğiniz, aynı zamanda en çok gözden kaçan bölümdür. Özet bölümünü es geçmeyin. Yeni özellikler, başarılar, ve en son çalışmalarınızdan örnekler ekleyin. Markanızın kişiliğini yansıtın. Gerçeklik, deneyim kadar önemlidir. İletişim bilgilerinizi ekleyerek insanların size ulaşmasını kolaylaştırın.

Profilinizin %100’e yakın tamamlanmasını hedefleyin ve profilinizi sürekli olarak optimize edin. Bir LinkedIn sayfası oluşturup bunu sürdürmemek, hiç olmamasından daha kötü olacaktır.

LINKEDIN PAZARLAMA TÜYOLARI #4: LİNKEDINDEKİ ARAMA SAYFANIZI OPTİMİZE EDİN

İyi optimize edilmiş bir işletme sayfası, şirketinizin sunduklarını arayan kişiler arasında görünürlük kazanmanıza yardımcı olabilir.

  • Anahtar kelimeleri girin. Potansiyel müşterilerin ürün veya hizmetinizi aramak için kullanabilecekleri anahtar kelimeleri ve kelime öbeklerini paylaşımlarınıza dahil edin. Bunları, aynı zamanda kim olduğunuzu ve ne yaptığınızı açıkça gösteren Hakkında sayfasına da ekleyebilirsiniz.
  • Sayfanıza bağlantı verin. Bağlantılar, arama sıralamanızı yükseltmek için gereklidir. Kolay bir yöntem olarak, web sitenizdeki içeriklere LinkedIn sayfanızın bağlantısını vermeyi deneyebilirsiniz.
  • İlgili içeriği paylaşın. Sık sık paylaşın. Takipçilerinizin etkileşimde bulunduğu içeriği ne kadar sık paylaşırsanız, sayfanız arama sonuçlarında o kadar yüksek görünecektir.
LINKEDIN PAZARLAMA TÜYOLARI #5: SAYFA TAKİPÇİLERİNİZİ BÜYÜTÜN

Güncellemeleriniz doğrudan bir takipçinin LinkedIn akışında görünür.

Güçlü bir takip, her güncellemede size ilgili bir kitle sağlayacaktır. Takipçilerinizi şimdi büyütmeye başlamak için yapabileceğiniz birkaç önemli şey var.

  • Sitenizde veya blogunuzda bir LinkedIn için “Takip Et” butonunu kullanın. Plugin Generator’ın sağladığı hizmeti deneyebilirsiniz.
  • Profil bağlantılarınızı LinkedIn Sayfanızı takip etmeye davet edin.
  • Organik erişimi artırmak için çalışanlarınıza en önemli sayfa gönderilerinizi bildirin.
  • Şirket sayfanızı e-postalarda, haber bültenlerinde ve blog gönderilerinde tanıtın.
  • Önemli içeriklerinizi diğer sosyal ağlarda da paylaşın.

Sayfanızın takipçilerinin önünde sürekli durması ve zihinlerinde yer edinebilmesi adına belirli periyotlarda onlara kendinizi hatırlatmalısınız. Haftalık, aylık vb. bülten ya da makale içerikleri paylaşabilir, yaşanan güncellemeleri duyurabilirsiniz. Ayrıca, müşterilerinizin müşterileri için çözebilecekleri sorun türleri hakkında bilgiler verebilir, onları sayfanızdan fayda sağladıklarına ikna edebilirsiniz.

LINKEDIN PAZARLAMA TÜYOLARI #6: SAYFANIZDA İLGİ ÇEKİCİ İÇERİKLER YAYINLAYIN

Hedef kitlenizin okumak isteyeceği içerikler yayınlayın.

LinkedIn üyelerinin ilgi çekici bulduğu bir şey varsa, o da yeni bir fikirdir. Şirket Sayfanızda fikir liderliği içeriği yayınlamak, hedef kitlenizi büyütmenin en güçlü yollarından biridir. İlk olarak, başkalarına bir sorunu nasıl çözeceklerini veya işlerini nasıl daha iyi yapacaklarını öğretmeli ve ardından markanızı bir çözüm olarak yerleştirmelisiniz. Onlara gerçek bir değer sunarsanız, her yön doğal olarak daha fazla işe yol açar. Bu temel psikolojidir ve gerçek sonuçlar alır.

İçeriklerinizi doğrudan LinkedIn’de yayınlamak, bugün LinkedIn’de mevcut olan en güçlü araçtır. Bir gönderi biraz etkileşim kazanmaya başladığında, LinkedIn kendi kategorilerinden birinde arkasına bir ışık tutacak ve on binlerce (veya daha fazla) okuyucuya ulaşmasını sağlayabilecektir.

LINKEDIN PAZARLAMA TÜYOLARI #7: ETKİLEŞİMİNİZİ ARTIRMAK İÇİN ZENGİN MEDYAYI KULLANIN

Görseller, salt metin içeriklerinden 6 kat daha fazla etkileşim sağlar.

Farklı zengin medya içerik türlerini deneyerek kitlenizin içeriklerinizdeki mesajı kolayca almasını, özümsemesini ve sayfanızı devamlı takip etmesini sağlayın. Değerlendirebileceğiniz Rich medya örnekleri şu şekildedir: 

  • Özel görsel kolajlar (bir gönderide 3-4 resim) çok iyi performans gösterir.
  • Videolar ortalama 1-2 dakika olmalı ve ilk birkaç saniye içinde kitleyi yakalamalıdır. Ayrıca sesi kapalı izleyenler için de altyazı eklenmelidir.
  • Canlı video, LinkedIn’deki normal videodan 24 kat daha fazla yorum üretir.
  • PDF veya PowerPoint gibi belgeler, markanızı neyin benzersiz kıldığını gösterebilir.
  • Tebrikler ve ekip anları paylaşılabilir, meslektaşlar veya çalışanlar sayfada vurgulanabilir. Kişiselleştirilmiş bir duyuru her zaman takdir edilecektir.
LINKEDIN PAZARLAMA TÜYOLARI #8: EN İYİ İÇERİĞİNİZİ ÖNE ÇIKARIN

Doğrudan Sponsorlu İçeriği kullanarak paylaşımınızı hedef kitlenizin akışında pek çok kez gösterin.

  • Paylaşımlarınızı daha fazla kişinin önüne çıkararak takipçiler çekin.
  • Doğru hedef kitleye ulaşmak için LinkedIn’in kapsamlı hedeflemesini kullanın.
  • Mesajınızın varyasyonlarını test etmek için Doğrudan Sponsorlu İçeriği kullanın.
  • Dönüşüm izleme ile reklamlarınızdan elde ettiğiniz olası satışların sayısını izleyin.

E-kitap, kılavuz, teknik inceleme vb. hedef kitlenizi harekete geçirici ve onlara fayda sağlayacak içerikleri Sponsorlu Güncelleme aracılığıyla hedefleyebilir, web sitenizin ziyaretçi sayısını artırabilirsiniz. Tüketiciler artık tanıtım odaklı içerikler değil, ücretsiz olarak fayda sağlayabilecekleri içerikler görmek istiyorlar. 

LINKEDIN PAZARLAMA TÜYOLARI #9: LİNKEDIN REKLAM KAMPANYALARI OLUŞTURUN

Daha fazla reklam seçeneğiyle pazarlama hedeflerinize ulaşın.

LinkedIn’in hepsi bir arada reklamcılık platformu olan Kampanya Yöneticisi tarafından desteklenen Sponsorlu İçerik, Mesaj Reklamları, Dinamik Reklamlar veya Metin Reklamları kullanarak LinkedIn’de bir self servis reklam kampanyası yürütebilirsiniz.

Kampanya Yöneticisi, bir bütçe belirlemenize, hedefler seçmenize ve kampanyanızın zaman çizelgesi üzerinde tam kontrole sahip olmanıza olanak tanır. Kampanya Yöneticisi buradan kullanmaya başlayabilirsiniz.

LINKEDIN PAZARLAMA TÜYOLARI #10: LİNKEDIN ANALİZLERİYLE İLERLEYİN

Hangi içeriğin kitleniz için en çekici olduğunu öğrenin.

LinkedIn’de hedef kitlenizin tercihlerini ve davranışlarını derinlemesine incelemenin birkaç yolu vardır:

  • LinkedIn Sayfanızın performansını izlemek ve optimize etmek için, LinkedIn’de yayınlara yönelik analizlerin yanı sıra LinkedIn Sayfası analizleri de yapabilirsiniz.
  • LinkedIn Kampanya Yöneticinizin yardımıyla ücretli kampanya performansınızı iyileştirebilirsiniz.
LINKEDIN PAZARLAMA TÜYOLARI #11: HEDEF KİTLENİZİN OLDUĞU LİNKEDIN GRUPLARINA KATILIN

Gruplar aracılığıyla markanıza dair içgörüler elde edin.

Hedef kitlelerle alakalı LinkedIn gruplarına katılmak, KOBİ’ler için oldukça faydalı ipuçları elde etmelerini sağlayacaktır. Çünkü küçük gruplar, ürünle, markayla, rakiplerle ya da sektörle ilgili bilgilerin, gelişmelerin değerlendirildiği alanlardır. Bu gruplarda ürün ya da hizmetinize dair içerikleri de satış odaklı olmadan gösterebilir, kitlelerin ürün/hizmetiniz hakkında fikir sahibi olmasını sağlayabilirsiniz. Daha da önemlisi, bağlantılarınızda olmasa bile grup üyelerine özel mesajlar gönderebilirsiniz.

LINKEDIN PAZARLAMA TÜYOLARI #12: İŞ İLANLARINIZI LİNKEDINDE YAYINLAYIN

İş ilanları aracılığıyla marka bilinirliğinizi artırın.

İşletme sayfanız, şirketinizde açık pozisyonları yayınlamak için de kullanılabilir. İş ilanlarınızı özellikle LinkedIn İş İlanları sayfasına eklediğinizden emin olun. Bu, insan kaynaklarıyla ilgili gibi görünse de, aslında markanızı çevrimiçi ortamda sağlamlaştırmanın ve dijital pazarlamanın harika bir yoludur.

İş ilanınızın detaylarında pozisyonun yanı sıra şirketinizin değerlerini ve kültürünü anlatabilir, böylece potansiyel müşterilerinizin zihinlerine ürün/hizmetiniz, markanız hakkında fikir tohumları ekebilirsiniz. Ayrıca doğrudan ağınıza gidebilir, onları iş ilanınızla ilgilenmeye ve geniş ağlarıyla paylaşmaya davet edebilirsiniz. Bu, yetenek keşfini kolaylaştırmak, süreci hızlandırmak ve yine aynı zamanda marka bilinirliğini artırmak adına iyi bir yöntem olacaktır.

Gördüğünüz gibi, marka bilinirliğinizi artırmak, markanızı güçlendirmek ve ağınızı genişleterek sadakatli müşteriler kazanmak için LinkedIn’den yararlanmanın pek çok yolu var. Yukarıdaki ipuçlarını uygulamak için zamanınız veya kaynaklarınız olmadığında LinkedIn pazarlamasının sunduğu fırsatlardan vazgeçmemenizi, dijitaldeki varlığınızı önemsiyorsanız, çok kanallı pazarlama stratejilerinin de işinizin bir parçası olduğunu her daim hatırlamanızı tavsiye ederiz.

E-ticarete dair sektöründe gerçekleşen gelişmelerden haberdar olmak için e-blogumuzu takipte kalın 🙂

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.
 Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.
 Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.
 Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.
 E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares