fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Instagram’da Satış Yapmak İçin Nereden Başlamalıyım ?

Herkese merhaba;

Sosyal medya platformları her geçen gün artarken günümüzün en önemli kitle iletişim araçları haline gelmiştir. We Are Social ve Hootsuite verilerine göre dünya genelinde 3,8 milyar kişinin aktif olarak sosyal medya kullanıcısı olduğu görülüyor. İnsanlar internette geçirdikleri toplam vaktin 3’te 1’ini sosyal medya platformlarında geçiriyor. Bu süre ortalama 2 saat 25 dakikaya denk geliyor. Dünya genelinde sosyal medya kullanım oranının yaklaşık %50 olduğu verilerle ortaya konuyor. Instagram dünya çapında en çok kullanılan sosyal medya platformlarından birisidir. Instagram’ın bu kadar çok popüler olmasının, günümüzün en az yarım saatini bu sosyal platformda geçirmeyi tercih etmemizin onlarca nedeni var aslında. Bu nedenleri kısaca sıralamak gerekirse anı paylaşmak, arkadaşlarımızı, tarzını beğendiğimiz blogger’ları takip etmenin yanı sıra yepyeni yerler, mekanlar, ürünler, markalar keşfetmenin de bir numaralı adresi artık Instagram oldu. Bunun sonucunda ise e-ticaret yapmak isteyen veya ürün satın almak isteyen üretici ve tüketicilerin doğrudan buluşmasını sağlayan satış ve pazarlama platformuna dönüşmüştür.

Instagram’daki işletme profili, etkileşimli bir kartvizit gibidir. 

Instagram’dan satış yapmaya başlamadan önce, ilk olarak bir işletme profiline geçmelisiniz. Bunun için yeni bir hesap açmanıza gerek yok, mevcut profilinizi bir işletme hesabına çevirebilirsiniz.

Instagram’da İşletme Hesabı Oluşturma

  • Instagram profilinize girin ve sağ köşede bulunan 3 çizgiye dokunun.
  • Ayarlar seçeneğine ve ardından Hesap seçeneğine dokunun.
  • Açılan sayfada ” Profesyonel Hesaba Geçiş Yap ” seçeneğine dokunun.
  • Karşınıza çıkan “ Seni En İyi Ne Tanımlar? ” sorusuna cevap verin. Eğer tanınmış bir kişiyseniz, sanatçıysanız veya içerik üreticisiyseniz “Dijital İçerik Üretici” seçeneğini seçin. Eğer bir marka veya işletme iseniz “Marka” seçeneğini seçin.

İsteğe bağlı olarak, iletişim bilgilerinizi ve işletme kategorinizi görüntülemek veya gizlemek isteyip istemediğinizi de seçebilirsiniz :

  1. Profili Düzenle‘ye dokunun ve Genel İşletme Bilgileri altında Profil Görünümü‘ne gidin.
  2. Kişi bilgilerinizi ve kategorinizi görüntülemek veya gizlemek isteyip istemediğinizi seçin.

İşlem aslında bu kadar basit.

İlgi çekici içerikleri oluşturup potansiyel müşterilerinizin odak noktasında olun.

Dünya’da neredeyse 1 milyar insan sonsuz Instagram içerikleri arasında dolaşıyor. Peki bu insanların ürününüzü fark etmelerini nasıl sağlarsınız?

Fark edilmenin anahtarı tutarlılık ve yüksek kaliteli içeriktir.

Kaliteli içerik, markanızın kimliğini ve profesyonel imajını oluşturur. İçerik şemanızı oluşturmaya müşteri kitlenizi tanıyarak başlayabilirsiniz.

Farklı bir tema veya bütünlük seçin

Bu, bir renk temasına sahip olmaktan (aydınlık oda ön ayarları veya filtreleri kullanarak), içeriğinizde belirli bir yazı tipi veya marka sesine kadar değişebilir. Bu konuda size yardımcı olabilecek birçok fotoğraf düzenleme uygulaması var. Instagram da, kullanıcılarının hesapları için tutarlı bir görünüme karar vermeleri gerektiğini belirtti.

Instagram profil biyografisindeki URL’yi kullanın!

Yeni bir müşteri sizi Instagram’da bulduğunda, biyografi sayfanıza gider ve bağlantınızı görür. Bu nedenle, her zaman orada olması, çevrimiçi mağazanıza trafiği teşvik edecektir .

  1. Profilinize gitmek için instagram-user-profile simgesine veya sağ alttaki profil resminize dokunun.
  2. Ekranın üst kısmında Profili Düzenle‘ye ve ardından Biyografi‘ye dokunun.
  3. Biyografinizi yazın ve İnternet sitesine URL’yi ekleyin.
  4. Bitti‘ye (iPhone) veya simgesine (Android) dokunun.

Dikkat çekici başlıklar yazın ve takipçilerinizle iletişim halinde olun.

İnsanların sizi takip etmesi için dikkatlerini üzerinize çekmeniz gerekmektedir. Bunu ilgi çekici başlıklarınızla sağlayabilirsiniz. Takipçilerinizle her zaman etkileşim halinde olun. Hazır yanıtlar oluşturmak yerine kendiniz birebir müşterilerinizle ilgilenin. Onların sorunlarını anlayın, yorumlarını yanıtlayın ve şikayetlerine çözümler üretin.

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

Bu resim için metin sağlanmadı

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares