fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Influencer Marketing Trendleri Neler?

Bildiğiniz gibi 2022’de dijital pazarlama çok önemli bir hale geldi. Dijital pazarlamanın önemli stratejilerinden biri de influencer pazarlamadır. Tabikide sosyal medya platformlarının hızlı değiştiği bir ortamda influencer pazarlama yöntemleri de aynı hızda değişiyor. Bu nedenle sizlere 2022 yılındaki trend olan Bu nedenle 2022 yılı influencer pazarlama tekniklerinden bahsedeceğiz. Peki nedir bu influencer pazarlama ilk olarak isterseniz ondan bahsedelim.

Influencer Marketing (Pazarlama) Nedir?

Influencer pazarlama, günümüzde çeşitli şirketlerin ürünlerini kullanıcılara tanıtmak ve sunmak için sosyal medya araçlarını kullandığı bir pazarlama stratejisidir. Diğer bir deyişle markalar, ürünlerini veya hizmetlerini tanıtmak için sosyal medya platformlarında ünlülerle anlaşmalar yapmaktadır.

Az Takipçili Influencer’lar Öne Çıkacak

Markalar pazar paylarını ve marka bilinirliklerini arttırmak için ürün ve hizmetlerine uygun hedef kitleye ulaşmayı her zaman talep eder. Ancak bu her zaman en popüler influencer’lar üzerinden gerçekleşmez. 2022’de de fazla takipçisi olan influencer’lar yerine marka ile derin bağ kurabilen, mikro ya da nano olarak adlandırılan az takipçili hesaplar ve platformlar öne çıkacak. 

Videolu İçerikler Ön Planda Olacak

Genel olarak artık fotoğraf görmek hiçbir kullanıcıyı harekete geçirmemektedir. Son zamanlarda sesli ve videolu paylaşımları daha fazla tüketmeye başladık. Bu nedenle videolu içerikler ve videolu paylaşımlar yapabildiğimiz sosyal medya platformları daha ön planda olucak. YouTube, Twitch, Spotify gibi platformlarda yer almalısınız.

Gerçeklik ve Deneyimli Ürünler Güvenli Hale Geldi 

Yıllar geçtikçe, gerçek ve deneyimli ürün veya hizmet tanıtımı daha güvenilir hale gelmeye başladı. Bu anlamda geçmişte sıklıkla sunulan ideal dünyanın aksine pazarlamada gerçeklerin, kişisel deneyimlerin, yorumların ve görüşlerin önemi artacaktır. Özellikle pandemi döneminde TikTok uygulaması muazzam bir büyüme gösterdi. Bir kez daha, ses odaklı Clubhouse, son zamanlarda büyük bir takipçi kitlesi kazandı. 2022’de influencer pazarlama ve video ve ses paylaşımına daha uygun yeni sosyal medya platformları ortaya çıkacak. Özellikle hedef kitleye ve markaya mükemmel uyum sağlayan platformlarda influencerlar ile derin bir bütünlük oluşturmayı amaçlar.

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

Bu resim için metin sağlanmadı

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares