fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

Google Ads(Adwords)Nedir? Nasıl Kullanılır?

Potansiyel müşterileriniz de artık size internet üzerinden ulaşıyor. İhtiyacınız ve hedefiniz işletmenizin daha fazla ulaşılabilir olmasını sağlamak ise Google Ads doğru bir tercih olacaktır. Bu yazımızda sizlere Google Ads(Adwords) nedir nasıl kullanılır bu konular hakkında hazırladığımız detaylı ipuçlarını sizlere derlemiş olduğumuz bilgilerimizi paylaştık.

Google verilerine göre tüketicilerin %88’i internette ürün araştırması yapıyor ve ardından sanal ya da fiziksel bir mağazadan ürün satın alımını gerçekleştiriyor. Diğer bir deyişle, günümüzün dijital dünyasında, potansiyel müşteriler de artık birer aktif kullanıcısı oluyor.

Google Ads(Adwords) nedir?

Google Ads, Google aracılığıyla ulaşılabilen her yerde kolay bir şekilde reklam yayınlamanızı sağlayan bir reklamcılık hizmetidir. Pek çok arama motoru bu hizmeti sunsa da Google’ın Türkiye’de açık ara en çok kullanılan arama motoru olması, bu hizmeti e-ticaret siteleri için daha önemli hale getirmektedir.

Kullanıcılar satın alacakları ürünleri, gidecekleri yerleri ve belirli konularda ne yapacaklarını Google’da ararlar. Google Ads aracılığıyla verilen reklamlar; reklam veren sitenin ürün ve hizmetlerini alakalı aramalarda veya konumlarda gösterilmesine yardımcı olur. Hem masaüstünde hem de mobilde kullanılması mümkün olan bu hizmet ile web sitenize ziyaretçi çekebilir, potansiyel müşteriler ile iletişime geçilebilir ve satışlarınızı artırabilirsiniz.

Google Ads’in nasıl çalıştığını anlamak ve reklam bütçenizden en iyi şekilde yararlanmak için anahtar kelimeler, yerleşimler, reklam sıralaması, teklifler ve kalite puanı gibi bazı yapı taşları hakkında daha fazla bilgi edinmeniz önemlidir.

Seçilen kelimeler ve kelime öbekleri aratılan anahtar kelimelerle özdeşleştiği zaman Google Ads reklamlarınızın görünme olasılığı artacaktır. Eğer siz desenli tişört satıyorsanız, anahtar kelime olarak kampanyanızda ‘desenli tişört’ ifadesini kullanabilirsiniz. Ziyaretçiler Google’a orijinal yedek parça yada benzer bir terim yazdığında, arama sonuçlarının yanında reklamlarınız görünebilir. Ayrıca desenli tişört satışı yapan Google’la alakalı tüm kanallar ve web sitelerinde reklamlarınız görünebilir.

Google Ads’in Pazaryeri Satışlarınıza Etkisi

Pazaryerleri ile yapmış olduğunuz anlaşmalara göre pazaryerleri sizin ürünlerinize reklam verip ürünlerinizin daha fazla satılmasını sağlayabilirler. Akakçe, Çiçeksepeti, Gittigidiyor, Hepsiburada, N11, PttAvm ve Trendyol gibi pazaryerleri çok fazla Google Ads reklam bütçesi ayırırlar. Neredeyse Google üzerinde yapmış olduğunuz tüm aramalarda yukarıdaki pazaryerlerine denk gelirsiniz. Bu sebeple pazaryerlerinde satış yapmanız doğal olarak ürün satışlarınıza çok büyük etki edecektir.

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

Bu resim için metin sağlanmadı

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares