fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

E-Ticarete Başlamak İçin 5 Neden

Herkese merhaba,

Günümüzde dijitalleşmeyle birlikte, işlek bir caddede dükkan açmak yerine internet sitesi kurmak ya da pazar yerlerinde mağaza açmak bildiğimiz geleneksel ticaretin yerini aldı. Herhangi bir kuruma ya da kuruluşa bağlı kalmadan geleceğini inşa etmek isteyen yüz binlerce insan, kendi işinin patronu olmanın yollarını aramaktadır. Çağımızın özelliklede pandemi ile günümüzün o sihirli gücü tabikide e-ticaret oldu. Sizler için hazırlamış olduğumuz “E-ticarete Başlamak İçin 5 Neden” adlı blog yazımıza hoşgeldiniz.

Daha Fazla Kişiye Ulaşabilirsiniz

İlk olarak e-ticaret sayesinde daha çok kişiye ulaşabilir, satışlarınızı arttırabilirsiniz. Fiziki mağazanızda sadece mahallenizdeki ya da daha geniş bir şekilde o il/ilçedeki kişiler gelir. E-ticaret yapmaya başladıktan sonra sınırların tamamen ortadan kalktığını görebilirsiniz. Bir saatte sitenize dünyanın her yerinden insanın ulaşması size çok farklı bir deneyim ve satış olanağı sunabilir.

Kira Masrafı Olmadan Maliyetlerinizi Düşürebilirsiniz

Fiziki mağazada ticaret  yaparken tüm işletmecilerin en büyük sorunu tabikide dükkan maliyetleridir. Fiziki mağazanız için ödeyeceğiniz mağaza kiralarından ve düzenli olarak ödemek zorunda kalacağınız faturalardan kurtulacaksınız. Fiziki mağazada tabiki de stokta ürünleriniz olmadan satış yapamıyorsunuz. E-ticaretin en iyi yanlarından biride dropshipping yaparak stok maliyetlerini ortadan kaldırmaktır. Kısaca, stoksuz satış ve düşük sermaye ile e-ticaret yapmaya başlayabilirsiniz.

7/24 Satış Yapabilirsiniz

Fiziki mağazalarınızdan satış yaparken belirli çalışma saatleriniz vardır. E-ticaret sitelerinde tamamen bu durum ortadan kalkar. Dünyadaki herkese açık bir şekilde 7/24 satış olanağına sahip olursunuz.

Müşterilerinizle Daha Hızlı Etkileşim Halinde Olursunuz

E-ticaret yaparken, daha önce markanızla ulaşamadığınız farklı müşteri gruplarına ulaşmanızı ve onlara markanızı tanıtmanızı sağlar. Böylelikle yeni müşteriler kazanabilir ve marka bilinirliğinizi artırabilirsiniz.

Rakiplerinizi Analiz Edip Kampanyalar Düzenleyebilirsiniz

Fiziki mağazanızda satış yaparken rakiplerin hakkında bilgi sahibi olması çok mümkün değildir. İşletmenizi bir e-ticaret sitesinde kurduktan sonra, rakiplerinizin ürün fiyatlandırması, SEO araştırması, kampanya stratejisi, sosyal medya araştırması ve diğer araştırma hizmetleri hakkında hızlıca bilgi edinebilirsiniz. Bu çalışmalar sayesinde rakiplerinizi daha iyi tanıyabilir ve aynı alanda faaliyet gösterdiğiniz firmalarla rekabet edebilirsiniz.

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

Bu resim için metin sağlanmadı

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares