fbpx
🗓️ Sopyo 2024 Global E-Ticaret Takvimi yayınlandı. Hemen İncele... 📣

2022 E-Fatura ve E-Arşiv Zorunluluğu Getirildi!

E-ticarette dönüşüm uygulamalarının hızlı yükselişi neredeyse her sektörde kendini göstermektedir. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yeni yayınlanan 509 Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ taslağı ile elektronik belgelerin kullanımı ve denetiminde önemli değişikliklere gidilecek. Peki ilgili e-fatura ve e-arşiv kullanımını nasıl etkileyecek? 

E-Faturaya Geçiş Şartları Nelerdir?

E-fatura kesme sistemindeki geçişte en önemli değişiklik ciro limitinde yaşanmıştı. Geçtiğimiz yıllarda 10 milyon TL olan ciro limiti yayınlanan tebliğ ile 5 milyon TL’ye düşürülmüştü. Bununla birlikte e-fatura zorunluluğu 2021 yılı için; 2020 yılı cirosu 5 milyon TL ve üzerinde olan firmaların 1 Temmuz 2021’ye kadar geçiş yapmalarını içeriyordu.

2022 Yılında E-fatura ve E-Arşiv Kimler İçin Zorunlu Hale Getirildi?

2022 yılı itibariyle e-fatura kapsamının genişleyeceği öngörülüyor. Bu genişlemeye; brüt satış hasılatı 2021 hesap dönemi için 4 Milyon TL ve üzerindeki, 2022 ve devamındaki hesap dönemleri için 3 Milyon TL ve üzeri olan mükellefler, kendi e-ticaret sitelerinde ya da e-ticaret platformlarında faaliyetlerde bulunan mükelleflerden 2020 ve 2021 hesap dönemleri için 1 Milyon TL, 2022 veya devamındaki hesap dönemleri için 500 Bin TL ve üzeri brüt satış hasılatı şartlarını sağlayan mükellefler dahil edilecektir. Buna ek olarak ciro limiti göz önünde bulundurulmadan e-Fatura uygulamasına geçmesi zorunlu olan mükellefler ise ÖTV 1 ve 3 kapsamındaki ürünleri üreten şirket sahiplerinin, internet reklamcılığı hizmet aracıları ile internet ortamında ilan yayınlayan firmaların 1 Temmuz 2022’ye kadar ve bu tarihten sonra faaliyete başlayanların ise ilk 3 ay içerisinde e-Fatura uygulamasına geçmesi gerekmektedir.

Sopyo ile Kolay ve Hızlı E-fatura Kesin!

Sopyo E-fatura entegrasyonu ile tüm satış kanallarınızdan gelen siparişlerin e-fatura & e-arşiv işlemlerini bir kaç tık ile gerçekleştirin. Oluşturduğunuz e-faturaları toplu bir şekilde indirin, fatura sürecinizi hızlandırın.

Sopyo ile kolayca yönetin, hızla büyütün!

Bu resim için metin sağlanmadı

50’den fazla entegrasyon ile daha fazla satış yapın.

Kargo Entegrasyonları ile siparişlerinizin kargo süreçlerini hızlıca yönetin.

Muhasebe Entegrasyonları ile satış kanallarınızdan gelen siparişler Muhasebe/ERP yazılımınıza otomatik aktarılsın.

Otomatik Stok Senkronizasyonu ile tüm platformlardaki stoklarınızı tek bir yerden yönetin.

E-fatura & E-arşiv Entegrasyonu ile siparişlerinizin e-fatura süreçlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirin.

Total
0
Shares